DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski „poduzetnici budućnosti“ kupili CNC laser s rotacionom glavom

Slatinski „poduzetnici budućnosti“ ne staju u razvoju: Od HUP-a dobili 25.000 kuna za projekt “Dijagnostički pisoar za rano otkrivanje raka prostate” pa kupili CNC laser s rotacionom glavom


Slatinski genijalci iz Industrijsko-obrtničke škole Slatina, predvođeni ravnateljem Mladenom Graovcem i učiteljem Vedranom Runjeom, nakon što su od Hrvatske udruge poslodavaca, proglašeni za „poduzetnike budućnosti“ za projekt „Dijagnostički pisoar za rano otkrivanje raka prostate“, odlučili su dobivenih 25.000,00 kuna pametno uložiti u novi CNC laser s rotacionom glavom, industrijskih performansi za rezanje i graviranje gotovo svih materijala (drvo, akril, PLA, ABS, najlon, laki metali, staklo…).

Ovaj stroj automatski namješta fokus, elektronski podešava stol i osim graviranja i rezanja plosnatih oblika, posjeduje četvrtu rotacionu os za graviranje cilindričnih predmeta kao što su boce, čaše, bokali i slični oblici.
Inače, CNC laser im je bio velika želja, jer su si „sličnog“, u nedostatku sredstva, ali uz vlastitu pamet, izradili sami. O tome više možete vidjeti  ovdje.
(www.vpz.hr/Foto: Facebook)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button