DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski osmaši posjetili Grad heroj(a) – Vukovar

Učenici 8. razreda slatinskih osnovnih škola Eugena Kumičića i Josipa Kozarca jučer su u sklopu terenske nastave posjetili Grad heroj(a) – Vukovar.
Posjet Vukovaru dio je pilot-projekta imena „Posjet učenika osmih razreda Karlovcu i Pakracu“ i posjet Vukovaru, u organizaciji Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ u okviru kojega će tijekom školske godine 2018./2019. preko osam tisuća učenika osmih razreda iz svih škola u Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Virovitičko-podravskoj županiji obilaskom područja stradalih u Domovinskom ratu učiti o vrijednostima Domovinskog rata i bitkama koje su se vodile na tim područjima, te se upoznati s kulturnom i povijesnom baštinom toga kraja.

Tako je šest razrednih odjela osmaša slatinskih škola s oko 130 učenika u pratnji svojih razrednika i učitelja povijesti, nakon predavanja o Domovinskom ratu po dolasku u Vukovar, obišlo memorijalna mjesta: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put – Put pasa, Mjesto sjećanja – Vukovarsku bolnicu, izložbene prostore Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, te Spomen dom i masovnu grobnicu na Ovčari.
Nakon obilaska učenici su sudjelovali u Školi mira i kvizu znanja.
(mf/Foto: OŠ Eugena Kumičića Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button