DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata proslavio 25. obljetnicu postojanja

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina ove godine slavi 25. obljetnicu postojanja i rada, tom prigodom jučer je u vatrogasnom domu DVD-a Slatina upriličena svečanost na kojoj je predsjednik udruge Ivan Selenić svojim članovima uručio 40 kompleta odora, odnosno kape, jakne i majice kako bi na obljetnicama i proslavama važnih datuma u Republici Hrvatskoj, te na svečanostima prigodom odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima bili jedinstveni i prepoznatljivi u predstavljanju svoje udruge.

Odore je udruga sama financirala, a na svečanosti koja je zbog situacije s koronavirusom upriličena u nešto skromnijem obliku uručeno je i nekoliko zahvalnica zaslužnima koji podupiru rad udruge, dok će svima ostalima biti uručene naknadno.

Tako su zahvalnice dobili Radio Slatina, DVD Slatina i Domovina net, a naknadno će biti dostavljene Gradu Slatini, Virovitičko-podravskoj županiji, općinama Nova Bukovica, Čađavica i Sopje, tvrtkama Komrad, Agroduhan, Stari podrum, te Nenadu Križiću…

– Mi smo bili među prvima koji su se uključili u obranu našega grada i okolnih naselja, a svojim radom želimo sačuvati sjećanje na te ponosne dane i na sve poginule hrvatske branitelje i sve žrtve u Domovinskom ratu, da se nikada ne zaboravi. Smatram da ova udruga radi kvalitetno, kontinuirano se povećava članstvo, dragovoljci smo bili tada, a to smo i danas te se rado odazivamo akcijama jer želimo biti na pomoći našim sugrađanima.
Jedna od svježijih radnih akcija u kojoj smo sudjelovali bila je preseljenje Gradske knjižnice i čitaonice Slatina. Nastojimo pomoći i našim članovima, hrvatskim braniteljima u ovim teškim vremenima, a sudjelujemo i u obilježavanjima svih obljetnica na ovom području, – ispričao nam je predsjednik Udruge Ivan Selenić, koji je ujedno izrazio žaljenje što se ove godine zbog korone nije mogla održati tradicionalna Fišijada (9. po redu) koju udruga organizira povodom Dana oslobođenja vojarne u Slatini i karaula u Kapincima i Noskovcima.

– Mi i dalje nastavljamo s našim aktivnostima kojima želimo promovirati Domovinski rat i njegov značaj u najljepšem svjetlu, da se ne zaboravi ni jedna žrtva, a braniteljskoj populaciji želimo olakšati život uz što više druženja jer svaki dan nas je sve manje, – zaključio je Selenić.
(Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button