Home / DOGAĐANJA / Slatinski Odred izviđača „Lisice“ upisuje nove članove u nedjelju 25. listopada

Slatinski Odred izviđača „Lisice“ upisuje nove članove u nedjelju 25. listopada

Zbog situacije s koronavirusom brojne su slatinske udruge smanjile svoje  aktivnosti, a brojna su događanja otkazana što se odrazilo na cjelokupan život našega grada. No jedna mala skupina naših mladih sugrađana ne posustaje ni u ovim teškim vremenima. Radi se o Izviđačkom odredu Lisice Slatina koji je itekako aktivan, a primjer je između ostaloga prije mjesec dana, točnije 19 rujna  održana akcija čišćenja. Ovom malom odredu to je bila već tko zna koja akcija u nizu budući da slatinske Lisice intenzivno rade na čišćenju igrališta, odmorišta i ostalih zelenih površina. Akcija je održana u sklopu Svjetskog dana čišćenja, koji je ove godine održan u 158 zemalja te, čak i s pandemijom i poduzetim ogromnim naporima da sve bude po mjerama zaštite na najvišem standardu, bio najveći live event na svijetu 2020.!
Iako tek mali dio milijuna ljudi koji su taj dan čistili, spomenutom su akcijom slatinske Lisice odradile zaista veliki posao te su očistili čak 11 igrališta.

– Trudimo se s našim izviđačima što više biti na svježem zraku u prirodi, naučiti ih uvijek nešto novo, a osim što zajedno provode slobodno vrijeme i sklapaju nova prijateljstva, kroz radne akcije imaju priliku doprinijeti povećanju kvalitete života svih građana naše male zajednice, – rekao nam je predsjednik Izviđačkog odreda Lisice Denis Cukor, te iskoristio prigodu pozvati zainteresiranu djecu i mlade od 2. do 5. razreda osnovne škole da im se pridruže i iskuse s Lisicama nove avanture.
Ukoliko volite prirodu, šumu, potok…, šetnju, igru na otvorenom, druženje, želite učiti, natjecati se, iskusiti pustolovine, logorovati, odnosno živjeti punim plućima i usput pomoći nekome, tada se prijavite i postanite dio ekipe slatinskih izviđača.

Upisi u Odred izviđača Lisice Slatina održat će se u nedjelju 25. listopada u prostorijama Crvenog križa Slatina s početkom u 17 sati, a svi zainteresirani obavezni su doći s jednim roditeljem/starateljem.
Sve ostale informacije mogu se dobiti na broj 098/864-835.
(Mihaela Feldi/Foto: OI Lisice Slatina)

x

Check Also

I Slatina odala počast Kići

Posljednji ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca, osječkog skladatelja, pjevača i showmana, koji je izvodio i pop ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org