NASLOVNICAUDRUGE

Slatinski likovni klub “SLIK” poziva zainteresirane likovnjake u svoju obitelj umjetnika

Slatinski likovni klub “SLIK”  osnovan je krajem 1996. godine s ciljem organiziranog djelovanja i predstavljanja likovne kulture grada te od tada sudjeluje u raznim kulturnim događanjima u Slatini, a već dugi niz godina samostalno organizira i Likovnu koloniju imena “Slatinske slike”.
Predstavljanjem likovnog stvaralaštva Slatine ujedno čini i promociju grada održavajući skupne i samostalne izložbe i u drugim sredinama.

„SLIK“ redovito sudjeluje na likovnim kolonijama te ima odličnu suradnju s četrnaest gradova iz Hrvatske, to su: Donji Miholjac, Osijek, Darda, Čepin, Josipovac, Slavonski Brod, Nova Gradiška, Popovača, Pitomača, Virovitica, Suhopolje, Daruvar, Đakovo i Belišće.
Svake godine sudjeluje i na nekoliko humanitarnih kolonija poput one u Popovači koja okuplja stotinjak slikara, te se putem aukcije slika organizira pomoć za tamošnju bolnicu.

Inače tijekom godine članovi kluba se redovito okupljaju na svojim radionicama svakog utorka od 18 sati u novim iznajmljenim prostorijama iznad knjižare Panona koje je osigurao Grad Slatina uz čiju potporu je na taj način omogućen daljnji rad kluba, budući da je stjecajem okolnosti SLIK ostao bez dosadašnjeg prostora u zgradi slatinske Šumarije.
Opremu za rad osim vlastitim sredstvima nabavljaju putem projekata i sponzora.

Slatinski likovni klub trenutno broji 19 članova, a od nedavno ima i dva nova člana koji su klubu donijeli mladost i inovativnost, a prema riječima predsjednika „SLIK“-a Josipa Gribla, svi zainteresirani koji smatraju da imaju imalo afiniteta, talenta i ljubavi prema umjetnosti neka dođu i pridruže se ovoj maloj umjetničkoj obitelji. „Dolaskom u klub dobit će podršku u radu svih članova koji će s njima rado podijeliti svoja iskustva, a možda će uz nas dobiti neke nove ideje za svoje radove. Klub osigurava i sav potreban materijal za rad (osim platna), a članarina je simbolična i iznosi 20 kuna godišnje.“ – rekao je Gribl.
(mf/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button