DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski Ličani proslavili 10. obljetnicu

U subotu 18. svibnja u restoranu Giovanni u Slatini u pravoj slavljeničkoj atmosferi održana je Lička zabava u organizaciji Udruge Ličana Vila Velebita iz Slatine koja je istom obilježila okruglu desetu godišnjicu postojanja i rada. Prije svečane večere koja je uključivala bogatu originalnu ličku gastro ponudu nekoliko riječi o samom ”slavljeniku” Udruzi Ličana Vila Velebita Slatina ispričao je njen predsjednik Željko Šnjarić. Podsjetio se tako Šnjarić samih početaka udruge koja je nastala prije 10 godina na inicijativu Tomislava Vukelića, a čiji je predsjednik u tom prvom mandatu bio Đuro Matovina.

Uz pohvale na dosadašnjem radu, čestitke članovima Vile Velebita povodom 10. obljetnice uputili su gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, koji su ujedno iskazali svoju potporu u daljnjem radu.
Uz članove udruge te gradonačelnika i župana svečanosti su prisustvovali i brojni ostali uglednici s područja Slatine i županije, ali i posebni gosti odnosno predstavnici udruga Ličana iz cijele Hrvatske. Za samu zabavu zaduženi su bili članovi TS Fantasia, ali i stari majstor dobrog štimunga legendarni Krunoslav Kićo Slabinac.

Lička zabava bila je i humanitarnog karaktera pa su se aukcijom slika i dresova skupljali novčani prilozi kojima će se platiti odlazak djece na ljetovanje koja još nikad nisu bila na moru. Ta akcija provest će se u suradnji s Gradskom organizacijom Crvenog križa Slatina.
(Damir Jukić/Foto: D. Fišli)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button