DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski Ličani na ponos svoga grada

Izaslanstvo od deset članova slatinske Udruge Ličana „Vila Velebita“ predvođeno predsjednikom Željkom Šnjarićem, posjetilo je gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića koji ih je na tragu dugogodišnje suradnje srdačno primio u maloj vijećnici Gradske uprave.

Tom ga je prigodom predsjednik Šnjarić ukratko upoznao s aktivnostima udruge koja trenutno broji 220 članova. Istaknuo je kako je i u 2020. godini prioritet projekt izgradnje „Ličke kuće“ u Slatini, za koju bi do kraja godine trebala biti završena projektna dokumentacija, a ciklus njezine izgradnje odvijat će se kroz naredne četiri godine u što, uz članove Upravnog i Nadzornog odbora udruge, maksimalne napore ulaže i Grad Slatina.

Uz niz manifestacija i ostalih aktivnosti ove vrlo vrijedne udruge ističu se još dva projekta, odnosno „Studijsko putovanje u Liku“ kojim se članove udruge želi što više povezati s njihovim korijenima, gdje bi ujedno, na „samom izvoru“, mogli detaljnije proučiti ličke običaje i tradiciju.
Nastavlja se i projekt „Gastro Lika“ koji će uz dosadašnje predstavljanje u sklopu Dana grada Slatine, Slatinskog ljeta i drugih manifestacija u Slatini, dobiti mogućnost još veće promocije kroz nastup na ovogodišnjem Viroexpu u Virovitici, a u sklopu još kvalitetnije suradnje s Industrijsko-obrtničkom školom Slatina kojoj je suradnja s udrugama također jedan odličan vid prezentacije.
IOŠ će se maksimalno uključiti u ovaj projekt i zajedno sa slatinskim Ličanima pripremiti bogatu gastronomsku ponudu prvog dana održavanja Viroexpa, 13. ožujka, sredstvima koja im je odobrio Grad Slatina, te dijelom sredstvima koje je obećala Virovitičko-podravska županija.

Prema riječima predsjednika Šnjarića puno je i novih ideja u sklopu proširenja suradnje s drugim udrugama, institucijama, sportskim klubovima, tako da uz razna kulturna događanja u aranžmanu slatinskih Ličana i njihove tradicionalne Ličke večeri ove godine Slatinčani mogu očekivati razna iznenađenja, pa i Ličko prelo, a sve to uz potporu i razumijevanje lokalne zajednice na čelu s Gradom Slatinom, zaključio je Šnjarić izrazivši riječi hvale slatinskom gradonačelniku, ali je ujedno i pohvalio članove predsjedništva svoje udruge:
–  Meni je drago da sam takve ljude dobio uz sebe i siguran sam da uz ovu ekipu možemo imati dobre rezultate na ponos svih Ličana, na ponos cijeloga grada i županije, ali i gdje god da dođemo osjetimo dobrodošlicu i podršku, – istaknuo je Šnjarić.

– Mi smo udruga koja jednostavno spaja ljude tako da i Grad Slatina od naših poznanstava može imati neke koristi, kroz dolazak turista i gospodarstvenika u Slatinu, a na Gradu je da ih ugosti na najbolji mogući način, između ostaloga i kroz ponudu Turističke zajednice uz smještaj i turističke destinacije kako bi se zadržali više od jednog dana. Budući da mi kao udruga idemo k njima, da to jednostavno vratimo nazad, što je direktni dolazak novih ljudi u grad koji će na taj način zaživjeti osobito što je tu uskoro i Sequoia uz Stari podrum, Zavičajni muzej i druge destinacije.
Udruga Ličana „Vila Velebita“
ne želi samo tražiti nešto od Grada već mu kroz svoje projekte i uzvratiti dobrim, između ostaloga i prezentacijom Slatine prema van s ciljem njezina daljnjeg razvoja, – nadovezao se zamjenik predsjednika slatinske „Vile Velebite“ Robert Turkalj.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button