Home / DOGAĐANJA / Slatinski Krikovci radionicom i lutkarskom predstavom ukazali na globalni problem zbrinjavanja otpada

Slatinski Krikovci radionicom i lutkarskom predstavom ukazali na globalni problem zbrinjavanja otpada

Udruga mladih Krik Slatina prošloga je vikenda organizirala edukativnu radionicu u sklopu projekta „Mladi za održivu zajednicu“.
Na radionici koju su vodile magistre glume i lutkarstva, Mirna Ostrošić i Sara Ipša, sudjelovale su talentirane učenice 4., 5. i 6. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina, koje su se tijekom radionice imale prigodu upoznati s osnovama lutkarstva, tipovima lutaka…, a prema riječima voditeljica najviše su im se svidjele ručne lutke „zijevalice“ koje su najbolja lutkarska tehnika za dijaloške forme i pjevanje.
Kako je radionica bila i ekološkog karaktera razgovaralo se o razdvajanju otpada i recikliranju, a zajednički su izrađene lutke od otpada, odnosno papira, kartona, plastike, tkanine, drveta i većeg otpada poput stare odbačene lampe, glačala i slično.
Tijekom radionice nastala je i mala lutkarska predstava na temu bajke „Pepeljuga“, a koju su tehnikom pričanja priče, odnosno storytellingom osmislile polaznice radionice, te ju nadopunile dijalozima i prikazale kroz  tehniku lutaka na štapu.

Na početku lutkarske predstave u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina, posjetitelje je pozdravila voditeljica radionice Mirna Ostrošić koja se tom prigodom zahvalila Slatina KOM-u za otpad koji su osigurali za potrebe radionice, kao i svim građanima koji vrijedno razdvajaju svoj otpad, budući da je cilj predstave ukazati na globalni problem zbrinjavanja otpada.

Projekt je inače financiran iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje u sklopu Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnog društva obrazovanju za održivi razvoj za unapređenje ekonomske i socijalne kohezije“, a sufinanciran sredstvima Grada Slatine.

Na kraju predstave mališani i njihovi roditelji imali su priliku družiti se na pozornici s mladim glumicama te razgledati lutke od otpada nastale tijekom radionice.
(Mihaela Feldi/Foto: M. Feldi, Udruga mladih Krik Slatina)

 

x

Check Also

HBOR objavio mjeru za obrtna sredstva COVID-19 za MSP poduzetnike u turističkim djelatnostima

Mjera COVID-19 za TURIZAM – povoljni HBOR krediti za obrtna sredstva od 100.000 EUR – ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org