DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski informativni centar pokreće video produkciju: Pogledajte prvi prilog snimljen u Dnevnom boravku Radio Slatine

Snagu gradskog Radija odnosno Informativnog centra ne treba više posebno isticati jer sve što se dešava od kulturnog, sportskog, vjerskog, gospodarstvenog pa da ne nabrajamo ostale aktivnosti i dešavanja sve se vrti baš oko ove ustanove koja i mora preuzeti tu odgovornost i aktivnosti.
U prigodi pokretanja video produkcije, djelatnosti i način rada Slatinskog informativnog centra predstavio je direktor istoga Robert Turkalj. 

– Ono što nam je svakako najbitnije je usmjeravanje programske orijentacije na pravovremenu, objektivnu informaciju napravljenu po svim pravilima struke. Programskim sadržajima nastojimo promicati kulturu dijaloga i tolerancije uz poštivanje različitih mišljenja i uvjerenja. Vodeći se tim ciljem nastojimo svima osigurati mjesto u eteru našega radija pod jednakim uvjetima, kako bi slušateljstvo na lokalnom području bilo pravovremeno informirano o svim aktivnostima i događajima, ali i kako bi oni koji razmišljaju drugačije mogli izraziti svoje stavove i mišljenja. Moram spomenuti da su u programu Radio Slatine zastupljene sve programske kategorije kao i vrste glazbe od kojih je 75% domaće, a 25% strane produkcije.

Radio Slatina program emitira svakodnevno od 0 do 24 sata i ne povodi se jeftinim trikovima dobivanja slušatelja već upornim, nekad težim putem pokušavamo osmisliti naš put koji će biti na zadovoljstvo svih.

Želja mi je da Slatinski informativni centar bude u pravoj riječi informativni centar i već smo pri kraju realizacije te ideje na način da:

 1. Imamo daleko najčitanije novine u županiji i po jedinstvenom načinu dolaska Slatinskog petka u svaki dom su ogledni primjer poslovnog modela. Tiskaju se u 5200 primjeraka jednom mjesečno u minimalno 56 stranica.
 2. Imamo drugi naj slušaniji radio na cijeloj županiji s gradskom koncesijom
 3. Imamo odličan portal i veliki broj čitatelja
 4. I ono što je do sada nedostajalo je video produkcija s kojom krećemo ovih dana.

S ova četiri medija zaokružili bismo jednu cjelinu i došli do svakog čitatelja, slušatelja, a sada i gledatelja.

Zakupili smo video live streaming, u nabavci smo još neke opreme i krećemo u što kraćem vremenu sa javljanjima iz, kako smo ga nazvali Dnevnog boravka Radio Slatine, studija koji smo skoro opremili i s prijenosima važnijih gradskih događanja.

Ova pandemija natjerala nas je na neka drugačija razmišljanja ali i ideje kako doći u svaki dom kako da se dobije pravilna i pravovremena provjerena informacija i kako biti prisutan, jer za sve mi smo sigurno bili i biti ćemo tamo.

Oprema s kojom se koristimo i koja nam je prijeko potrebna je dosta skupa te se ovim putem zahvaljujem na razumijevanju Gradu Slatini na podršci u svim idejama i potrebama kao i dobivenim poslovima.

Moram pohvaliti sve djelatnike koji ovaj posao rade na dobrobit svih, bez radnog vremena, slobodnih vikenda i praznika i stalno pod velikim povećalom i stalno izloženi kritici a za njihov trud i rad te mala primanja najveće zadovoljstvo im je Vaša pohvala, – rekao je direktor SIC-a Robert Turkalj, te se u kratkim crtama spomenuo djelatnosti i opsega posla s kojima se Slatinski informativni centar bavi.

Slatinski informativni centar d.o.o. ima 8 zaposlenih ljudi i 9 srodnih djelatnosti koji se preklapaju i čine jedan respektabilan centar.

 1. Radijska djelatnost
 2. Tiskanje mjesečnika Slatinski Petak
 3. Priprema za tisak i grafičke usluge
 4. Portal Radio Slatina plus odražavanje portala kao uslužna djelatnost
 5. Iznajmljivanje razglasa
 6. Održavanje, servisiranje, iznajmljivanje te prodaja IT opreme
 7. Organizacija raznih manifestacija od koji je najveća Slatinsko ljeto
 8. Video produkcija
 9. Marketing

Prvi prilog u Dnevnom boravku Radio Slatine snimio je direktor Slatinskog informativnog centra Robert Turkalj s gradonačelnikom Grada Slatine Denisom Ostrošićem.
Kako to izgleda pogledajte u nastavku.   
(mf, rt/Foto: Mihaela Feldi, Robert Turkalj/Prilog uredio Marijo Kokorić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button