Home / DOGAĐANJA / Slatinski informativni centar dobitnik Povelje zahvalnosti VPŽ

Slatinski informativni centar dobitnik Povelje zahvalnosti VPŽ

Već više od pola stoljeća Slatinski informativni centar kao radijska postaja obavještava svoje slušatelje, krijepi ih glazbom, donosi brojne informacije iz svoga kraja, ali i cijele Virovitičko-podravske županije. Počeci Slatinskog informativnog centra bilježe se 1969. godine. Tada su radili od 13 do 17, a nedjeljom i praznicima od 8 do 14 sati. Bile su tu emisije iz poljoprivrede, sporta, kulture, društveno-političkog života, ali i omiljena emisija „Želje i pozdravi“. Najslušanije razdoblje bilo je u vrijeme Domovinskog rata, kada se osluškivala svaka informacija, kada su stanovnici ovoga područja dobivali pravovremene i točne vijesti s bojišnice u okolici Slatine, ali i Virovitičko-podravske županije.
Danas je Radio Slatina dio Slatinskog informativnog centra s modernom opremom, raznolikim i bogatim radijskim sadržajima, omiljen i kod mladih i starih, s jasno profiliranim glazbenim izričajem. Tu su i kvalitetni internetski portal te mjesečnik „Slatinski petak“.
I danas, kao i nekad, oni su tu da zabilježe događaj, prenesu emociju tekstom ili fotografijom, pjesmom ili glasom kroz radijski eter. Iza njih je prvih pola stoljeća, druga polovica je započela i u njoj će biti još bolji, brži, informativniji i kvalitetniji.
(www.vpz.hr/Foto: Kristijan Toplak)

x

Check Also

Grad Slatina osigurao potpore za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na slatinskom području

Temeljem Odluke za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada Slatine koju je ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org