NASLOVNICAPOLITIKA

Slatinski HSP Ante Starčević pristupio HSP-u

Predsjedništva slatinskih gradskih organizacija pravaških stranaka HSP-a i HSP-a AS na zajedničkom su sastanku obznanili odluku o prelasku stranke HSP AS u HSP, odnosno o ujedinjenju u jednu stranku – Hrvatsku stranku prava.

Predsjednik Gradske organizacije HSP AS Milan Janković pojasnio je jednoglasnu odluku predsjedništva svoje stranke od 14. travnja nezadovoljstvom s radom središnjice i odnosima prema članstvu. Jedan od glavnih razloga za takvu odluku je prijevremeno raskidanje ugovora o najmu prostora za rad gradske organizacije stranke u Slatini, što je središnjica učinila bez ikakve obavijesti ili dogovora. – Svaka ozbiljna stranka treba prostor za rad, osobito uoči lokalnih izbora, ne možemo se okupljati po kafićima i tamo rješavati ozbiljne probleme, rekao je predsjednik sada već nepostojećeg HSP-a AS u Slatini Milan Janković.

Dobrodošlicu novim članovima HSP-a poželio je predsjednik Gradske organizacije stranke Ilija Nikolić.
– Ciljevi i zadaci uvijek su nam bili jednaki i mislim da smo dobar primjer da krenemo dalje pod jednom, izvornom strankom HSP. Nadam se da ćemo se ekipirati i na izborima polučiti dobre rezultate, rekao je Nikolić.

Tajnik dosadašnjeg HSP AS u Slatini Mato Bubaš poručio je članovima stranke neka sami razmisle o svome članstvu, neka vide gdje su i nakon toga neka se jave u stranku radi pristupanja, odnosno povratka u HSP. Tajnik Županijskog vijeća HSP-a Nikica Krpan potvrdio je da između pripadnika dviju pravaških stranaka nije bilo ideoloških podjela, a pristupanje u zajednički HSP smatra okrupnjavanjem stranke pod krilaticom „Svi pravaši u pravaškom domu“.

– Ovo je čin jedinstva pravaških opcija. HSP je dom svih pravaša i zato ovom prigodom pozivam i druge pravaške opcije da se ugledaju na ovaj primjer, da se ponovno skupimo na jednu pravašku hrpu i da postanemo desna snaga koja je neophodna hrvatskom narodu u teškoj situaciji velike ekonomske krize, rekao je predsjednik Županijskog HSP-a Željko Teri.

Čelnici HSP-a Virovitičko-podravske županije i grada Slatine uvjereni su da će slatinsko ujedinjenje ponukati i druge pravaške ogranke i njihove članove da pristupe HSP-u. (Petar Žarković-Glas Slavonije; rt)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button