DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski Hrvatski časnički zbor krenuo na tradicionalnu hodnju

Kao i svake godine Hrvatski časnički zbor Gradski odbor Slatina organizirao je kombiniranu moto pješačku hodnju pravcem djelovanja 1. bataljuna 136. brigade Hrvatske vojske ”Slatina – Mačkovac – Voćin”. Povod hodnji je obilježavanje 32. godišnjice oslobađanja okupiranog dijela slatinskog kraja.

Prije polaska sudionici su se poklonili svim poginulim braniteljima kao i svojim suborcima. Na iznimnu važnost akcije koja se odvila odmah poslije pada Vukovara u kojoj je oslobođen slatinski kraj ukazao je Željko Žeželj zapovjednik 1. bojne 136. bataljuna brigade HV koja je, kako je rekao, bila ta koja je i prva ušla u Voćin nakon groznog masakra u kojem je ubijeno 47 nevinih ljudi. Uz Žeželja u delegaciji koja se poklonila poginulim hrvatskim braniteljima još su bili gradonačelnik Ilija Nikolić i tajnik HČZ Slatina Kazimir Libl.

Za vrijeme obilaska bojišnice održat će se i memorijalni maraton ”Četekovac – Ćeralije – Voćin.” I sudionici hodnje, i sudionici maratona, zajedničko druženje i ručak imat će u Voćinu.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button