DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatinski hrvači sudjelovali na Europskom prvenstvu u Mađarskoj, Veronika Vilk se sprema za svjetsko prvenstvo

Na Europskom prvenstvu u Mađarskom gradu Kapošvaru održano je natjecanje za uzrast dječaka do 15 godina. Za reprezentaciju Hrvatske nastupila su i dva slatinska hrvača – Roko Ćurić i David Vilk. Trebao je nastupiti i Toni Jagarinec, no kako kažu iz slatinskog kluba, “nije uspio ‘skinuti’ kilograme u svojoj kategoriji pa nije otputovao na to prvenstvo”.

– Roko je imao male šanse za medalju jer je zadnji tjedan bio pod visokom temperaturom i tako iscrpljen i s temperaturom prvu borbu u kategoriji 52 kg izgubio od Armenca koji je kasnije u četvrtfinalu izgubio od svog protivnika, pa je Roko ostao bez daljnjih borbi. U kategoriji do 68 kg David je u prvoj borbi pobijedio turskog predstavnika, u drugom kolu izgubio od Litvanca koji je kasnije izgubio od Bugara i isto ostao bez daljnjih borbi.
Ovo prvenstvo je pokazalo da moramo svakodnevno marljivo raditi ako želimo do medalje na ovako velikim natjecanjima – rekli su iz Hrvačkog kluba Slatina te dodali kako je Veronika Vilk, juniorska prvakinja Europe, trenutno u hrvačkom kampu u Kanjiži i sprema se za svjetsko prvenstvo koje će se za nešto više od 20 dana održati u Istanbulu.

(nm/Izvor: hrvački klub Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button