DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski gradski vijećnici na 7. sjednici prihvatili niz izvješća o radu gradskih ustanova i tvrtki u 2021. godini

Jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine na kojoj se okupilo 12 od ukupno 15 gradskih vijećnika.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Gradskog vijeća Tomo Tomić, a nakon manje ili više rasprave te nekoliko prijedloga po pojedinim točkama sva su izvješća prihvaćena i odluke donesene gotovo jednoglasno.  

Tako su gradski vijećnici prihvatili izvješća o radu za 2021. godinu Pučkog otvorenog učilišta Slatina, Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine, Vatrogasne zajednice Grada Slatine, Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, Zavičajnog muzeja Slatina, Gradske razvojne agencije Slatine, Gradskog društva Crvenog križa Slatina, Zajednice športskih udruga Slatina i tvrtke Komrad d.o.o., kao i Dječjeg vrtića Suncokret Slatina za pedagošku 2020/2021. godinu, iako su vijećnici iz klubova HDZ-HSLS i SDP-FOKUS istaknuli kako su se na dnevnom redu trebala naći i izvješća ostalih gradskih ustanova i tvrtki s obzirom da se bliži kraj 2022. godine. Isti su čestitali na nedavnom imenovanju i pohvalili rad ravnateljice POU Slatina Danijele Fabric Fabijanac čije su izvješće istaknuli kao ogledni primjerak.
Ravnateljica DV Suncokret Snježana Dupan-Lovrić ukazala je na goruću problematiku nedostatka vrtićkih mjesta u Slatini te predložila da se u gradskom proračunu za 2023. godinu iznađu sredstva za sufinanciranje 40-ero djece u njezinom vrtiću što bi uvelike smanjilo liste čekanja. 

Aktualni sat je donio još više pitanja nego na prethodnoj sjednici tako da su gradski vijećnici dio od ukupno 25 pitanja morali prenijeti na posljednju točku dnevnog reda, Pitanja i prijedlozi.

I ovoga su se puta, između ostaloga, zanimali za gradske projekte među kojima su se našla pitanja vezana za gradnju novoga, područnog objekta Dječjeg vrtića Zeko, projekte financirane EU sredstvima, te projekt Turbina III. Zanimali su se i za studiju izvodivosti s analizom troškova i koristi za projekte „Izgradnja sportske dvorane sa hostelom i vlastitom solarnom elektranom“ i „TRK Jezero Javorica“ te sanaciju športske dvorane DV Zeko oštećene u potresu 2020.g.
Na red su došla i pitanja vezana za infrastrukturu u prigradskim naseljima, ali i poslovanje EPIcentra Sequoia, tvrtke Slatina plus, te objekt bivšeg Gaja, a odgovore na vijećnička pitanja nizali su gradski pročelnici Marin Kokorić i Krunoslav Šarabok te dogradonačelnik Ilija Nikolić.

Jedna od točaka dnevnog reda bila je Razmatranje prijedloga i donošenje Poslovnika o radu Gradskog vijeća Grada Slatine koja je također prihvaćena te je spomenuta odluka donesena zajedno s predloženim amandmanom od strane vijećnika Igora Fazekaša da se izmjenom 18. točke od sada sva vijećnička pitanja, osim stručnoj službi Gradskog vijeća, najkasnije jedan dan prije sjednice dostavljaju i predsjedniku Gradskog vijeća kako bi i on imao uvid u ista.

Svi zainteresirani sjednicu su mogli pratiti putem izravnog prijenosa Radio Slatine, a sljedeća sjednica slatinskog Gradskog vijeća trebala bi se održati sredinom prosinca ove godine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button