DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski gradonačelnik s državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade potpisao Ugovor vrijedan 247.500 kn za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti

Danas je u Zagrebu upriličena svečanost potpisivanja Ugovora o dodjeli financijskih sredstava gradovima kojima su iz Državnog proračuna putem Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade osigurane potpore za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini.

Grad Slatina je jedan od 25 gradova kojima se dodjeljuje financijska potpora iz Državnog proračuna kako bi se doprinijelo postizanju što većeg institucijskog zbrinjavanja djece predškolske dobi u gradovima s potpomognutih područja, a posebno manje razvijenih područja Republike Hrvatske u kojima nedostaje i/ili je slabo razvijena institucionalna podrška za djecu rane i predškolske dobi.

Za provedbu Poziva u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2022. godinu osiguran je ukupan iznos od 6.100.000 kn.

Tim povodom danas je u Zagrebu s državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željkom Josić Ugovor vrijedan 247.500 kn potpisao gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić.

To je ujedno i najviši iznos koji je mogao biti odobren pojedinačnom prijavitelju putem spomenutog Javnog poziva.
(Mihaela Feldi/Foto: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button