DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski gradonačelnik razgovarao s višim stručnim savjetnikom Ministarstva hrvatskih branitelja PJ Virovitica Antom Krištom

Danas je u Gradskoj upravi Grada Slatine održan sastanak na kojemu su gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić razgovarali s višim stručnim savjetnikom Ministarstva hrvatskih branitelja Područne jedinice Virovitica Antom Krištom.

Na sastanku se razgovaralo o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji kroz provedbu Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Na tragu dosadašnje suradnje Grada Slatine i Ministarstva hrvatskih branitelja Područne jedinice Virovitica, viši stručni savjetnik Anto Krišto informirao je gradske čelnike s izazovima s kojima se susreću razne institucije koje sudjeluju u provedbi Zakona, s ciljem povećanja učinkovitosti njegove provedbe na području Virovitičko-podravske županije, pa tako i grada Slatine.

Također ih je upoznao s najsvježijim informacijama vezanim za mirovine – od starosnih, obiteljskih, invalidskih do najniže zajamčene braniteljske mirovine. Istaknuo je i potrebu učestalije koordinacije i komunikacije svih institucija koje sudjeluju u procesu priznavanja prava hrvatskih branitelja kako bi se ubrzala njihova realizacija.

Budući da Grad Slatina kontinuirano izdvaja znatna financijska sredstva za rad braniteljskih udruga te brine o braniteljskoj populaciji na širem slatinskom području jedna od tema bili su i planirani projekti na izgradnji komunalne i druge infrastrukture kojima bi se podigla pristupačnost gradskih institucija osobama s invaliditetom, a samim tim i poboljšala kvaliteta života hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button