DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski gradonačelnik razgovarao s višim stručnim savjetnikom Ministarstva hrvatskih branitelja PJ Virovitica Antom Krištom

Danas je u Gradskoj upravi Grada Slatine održan sastanak na kojemu su gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić razgovarali s višim stručnim savjetnikom Ministarstva hrvatskih branitelja Područne jedinice Virovitica Antom Krištom.

Na sastanku se razgovaralo o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji kroz provedbu Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Na tragu dosadašnje suradnje Grada Slatine i Ministarstva hrvatskih branitelja Područne jedinice Virovitica, viši stručni savjetnik Anto Krišto informirao je gradske čelnike s izazovima s kojima se susreću razne institucije koje sudjeluju u provedbi Zakona, s ciljem povećanja učinkovitosti njegove provedbe na području Virovitičko-podravske županije, pa tako i grada Slatine.

Također ih je upoznao s najsvježijim informacijama vezanim za mirovine – od starosnih, obiteljskih, invalidskih do najniže zajamčene braniteljske mirovine. Istaknuo je i potrebu učestalije koordinacije i komunikacije svih institucija koje sudjeluju u procesu priznavanja prava hrvatskih branitelja kako bi se ubrzala njihova realizacija.

Budući da Grad Slatina kontinuirano izdvaja znatna financijska sredstva za rad braniteljskih udruga te brine o braniteljskoj populaciji na širem slatinskom području jedna od tema bili su i planirani projekti na izgradnji komunalne i druge infrastrukture kojima bi se podigla pristupačnost gradskih institucija osobama s invaliditetom, a samim tim i poboljšala kvaliteta života hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot