DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski gradonačelnik održao radni sastanak s predstavnicima tvrtke Flammifer iz Ozlja

Grad Slatina planira nova ulaganja u vatrogastvo grada Slatine

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić održao je radni sastanak s predstavnikom tvrtke Flammifer d.o.o. iz Ozlja, generalom Mladenom Markačem i direktorom iste, dipl. ing. str. Goranom Žugecom. Sastanku su prisustvovali i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepan Venus i tajnik Vatrogasne zajednice grada Slatine Dragan Medvedović.

Tom su prigodom gosti predstavili proizvodni asortiman tvrtke Flammifer koji između ostaloga obuhvaća vatrogasna vozila i opremu, brodski program i komunikacijsku opremu, kao i gospodarske nadogradnje vrlo visoke kvalitete zasnovane na tehnologiji za obradu čelika, nehrđajućeg čelika i aluminija.

– Interes je svake lokalne zajednice jačati vatrogastvo i tako povećati sigurnost građana, stoga je Grad Slatina zainteresiran nastaviti kontinuitet koji je započeo unazad nekoliko godina u suradnji s JVP i VZG Slatine, te nadograditi vatrogasni vozni park onim vozilima koja još nedostaju, kao i potrebnom opremom, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepan Venus pohvalio je opremu i vozila iz prezentiranog asortimana ove tvrtke čiji su korisnici jednim dijelom i slatinski vatrogasci, te je do sada ostvarena zajednička suradnja u više navrata. Izrazio je zadovoljstvo kvalitetom vozila iz njihovih asortimana kao što su auto cisterna za pitku vodu od 6.700 litara, te velika cisterna kapaciteta 10.000 litara, ali i servisnim uslugama ove tvrtke.
Istaknuo je kako je vozni park JVP Slatina u prosjeku star 14 godina, te dosta dobro opremljen.

– Raspolažemo sa 7 vozila za intervencije i 3 za prijevoz opreme. Osim toga imamo kombi za prijevoz ljudstva, zapovjedno vozilo, malo tehničko vozilo kapaciteta 300 l vode i jednu brodicu, te ostalu potrebnu opremu za intervencije, no uvijek težimo nabaviti nešto novo kako bi bili što opremljeniji.
Do lipnja se nadamo kroz Program Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva unutarnjih poslova u suradnji s Hrvatskim šumama, nabavi šumskog vatrogasnog vozila. Budući da trenutno raspolažemo samo s jednim velikim navalnim vozilom, u skorijoj budućnosti ćemo morati nabaviti još jedno takvo  kapaciteta najmanje 3000 l vode kojemu je trenutačno cijena oko 1,5 milijun kuna bez PDV-a, – rekao je zapovjednik Venus.

Tajnik VZG Slatine Dragan Medvedović upoznao je nazočne s opremljenosti vatrogastva dobrovoljnih vatrogasnih društava na slatinskom području te istaknuo izuzetnu suradnju s gradonačelnikom i strukturom Grada Slatine koji najvećim dijelom financira njihov rad.

– Uz onaj sigurnosni aspekt spremnosti spašavanja života građana i njihove imovine, nastojimo što više očuvati tradiciju vatrogastva na ovim prostorima uključivanjem u rad DVD-a što većeg broja mladih kao i žena što je dovelo i do profesionalnih zapošljavanja vatrogaskinja.
Imam samo riječi hvale radu naših vatrogasaca koji uz kvalitetno održavanje opreme u pripravnosti organiziraju i redovite vježbe, a isto tako vrlo su uspješni na vatrogasnim natjecanjima. Jednom riječju u njihovim rukama smo sigurni, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te istaknuo kako su mogućnosti suradnje s tvrtkom Flammifer velike, tim više što ova tvrtka novim vozilima i vrlo inovativnim proizvodima na području Republike Hrvatske može konkurirati i europskim proizvodima toga tipa. S druge strane tu su i neke druge mogućnosti poput nadogradnje već postojećih vozila, kao i popravci i servisi na terenu.

– Prvi sljedeći korak bit će nam nabava velikog navalnog vozila za potrebe JVP Slatina o čemu će se još razgovarati budući da se radi o velikom iznosu, – zaključio je gradonačelnik.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button