DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski gradonačelnik posjetio tvrtku Drvo – trgovina d.o.o. iz Slatine

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Krunoslava Šaraboka i Marina Kokorića posjetio je u petak, 27. prosinca tvrtku Drvo – trgovina d.o.o. iz Slatine.
Uz čestitke povodom božićnih blagdana i želje za uspjehom ispunjenu narednu godinu te razmjenu prigodnih poklona, domaćini, izvršni direktor Antun Štefanović i njegova zamjenica Kristna Štefanović upoznali su gradsku delegaciju o trenutnoj proizvodnji i planovima tvrtke Drvo – trgovina koja po riječima izvršnog direktora Štefanovića trenutno zapošljava preko 200 djelatnika.

– Tvrtka je među 5 proizvođača bukve okrajčene, sušene i parene građe u okruženju, kao i među 5 proizvođača hrastovih lamela u Europi, koje služe za izradu podova i opremanje objekata, – istaknuo je direktor Štefanoviće te dodao kako tvrtka raspolaže a jednim od najvećih sušarskih kapaciteta instaliranih na jednom mjestu u Hrvatskoj koji u jednom ciklusu mogu sušiti preko 4.000 m3 robe.

Obilazeći pogon tvrtke izvršni direktor Štefanović posebno je naglasio da je Drvo – trgovina tijekom mjeseca studenog ove godine ugovorila s tvrtkom HEP ESCO d.o.o. fotonaponski sustav za proizvodnju električne energije, snage 772 kW te da je ta investicija bila vrijedna 550.000,00 €.

Gradonačelnika Ostrošića zanimalo je daljnje širenje tvrtke kao i moguća nova zaposlenja, na što je direktor Štefanović rekao da su u tijeku pripremna ulaganja za 2020. godinu u kojoj će se najviše pažnje posvetiti izgradnji najmodernije tvornice dvoslojnih podova u vrijednosti od 3.000.000,00 €, čime će tvrtka postati značajni proizvođač podova u ovome djelu Europe.

Nakon obilaska proizvodnih pogona gradonačelnik Ostrošić je istaknuo kako će Grad Slatina i nadalje osluškivati potrebe poduzetnika, te će prema svojim ovlastima i mogućnostima podržati svaku inicijativu i novo zapošljavanje na slatinskom području.
(mf,rt/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button