DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAUncategorized

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić prisustvovao svečanosti u povodu Dana Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku

Danas je u Osijeku upriličena svečana sjednica u povodu Dana Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.

Ove godine Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku svoj je Dan proslavio u ozračju tri velike obljetnice: 150 godina od početka obučavanja učitelja u akademskoj godini 1873./1874., 130 godina sustavne institucionalne izobrazbe učitelja u Osijeku – od 1893./1894., te 25 godina Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti koji je s radom započeo 1998./1999. akademske godine.

Na početku svečanosti dobrodošlicu svim uzvanicima zaželjela je dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar.

Među brojnim uzvanicima našao se i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji nam je povodom prisustvovanja ovom svečanom događaju istaknuo zadovoljstvo suradnjom s osječkim Fakultetom koja je započela 15. listopada 2021. godine.

– Bio je to povijesni trenutak za Slatinu kada je 35 studenata upisalo studijski program izvanrednog preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i Predškolski odgoj i obrazovanje, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Rekao bih da dislocirani studij ovoga Fakulteta u Slatini funkcionira fantastično, a dokaz tomu je da danas imamo upisanu 3. godinu fakulteta te 113 studenata, budućih odgojitelja koji će vjerujem bez problema pronaći i zaposlenje u vrtićima na području naše županije i šire, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić zahvalivši se dekanici Fakulteta Emini Berbić Kolar kao i svim profesorima koji dolaze u Slatinu i izvrsno obavljaju svoj posao.

(mf/Foto: Grad Slatina, Mihaela Feldi arhivske fotografije)

Arhivske fotografije:

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button