DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić pohvalio rad Udruge umirovljenika Slatina te iskazao daljnju potporu njezinom radu

Budući da se bliži kraj ove godine predsjednik Udruge umirovljenika Slatina Vladimir Domić posjetio je slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića te mu prenio pozdrave svojih članova kojih udruga trenutačno broji 198.

Tijekom ovoga susreta u Gradskoj upravi Domić je gradonačelniku iznio rezime aktivnosti tijekom 2021. i planove u narednoj godini.

Ova godina je za udrugu bila izborna, pa je tako za predsjednika ponovno izabran Vladimir Domić, a za zamjenika predsjednika Nikola Grahovac.

Ono što je obilježilo 2021. godinu je nagrada Grada Slatine koji je u prigodi obilježavanja Dana grada Slatine i 724. obljetnice prvoga pisanog spomena imena Slatine Srebrnom plaketom nagradio predsjednika slatinskih umirovljenika Vladimira Domića za dugogodišnji nesebični predani rad i poseban doprinos u radu Udruge umirovljenika Slatina.

Krajem godine ova vrijedna udruga završava s realizacijom projekta „Zlatne sedamdesete“ koji je još 2020. godine pokrenula u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine s ciljem uključivanja starijih osoba u društveni život zajednice te unapređenja njihovog znanja i vještina, te je u sklopu projekta organiziran niz kreativnih, edukativnih, zabavnih i sportskih aktivnosti koje je, prema riječima predsjednika udruge, vrlo kvalitetno koordinirala voditeljica projekta Nikolina Mažar.

S obzirom na nepovoljnu situaciju uzrokovanu koronavirusom, a umirovljenici su trenutačno jedna od najranjivijih skupina društva, druga faza projekta „Zlatne sedamdesete 2021./2022.“ financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike neće biti provedena jer udruga nije u mogućnosti adekvatno održati sve planirane aktivnosti, budući da je i tijekom ove godine morala znatno smanjiti broj uključenih korisnika u izvođenje aktivnosti.
Provedba projekta službeno završava 31.12.2021., a predsjednik Domić je istaknuo kako je unatoč svim poteškoćama isti uspješno priveden kraju, te da će se pokušati ponovno aktivirati kada za to budu povoljniji uvjeti.

No udruga će i dalje biti vrlo aktivna te će u narednom razdoblju u suradnji s Gradom Slatinom nastaviti s provedbom projekata „Vedri dani treće dobi” i „Vitalnost u zlatnoj dobi“ koje planira prijaviti na novi natječaj kojim Grad financira rad udruga na slatinskom području.

Tako će i dalje prema mogućnostima vezanim uz epidemiološku situaciju organizirati druženja i susrete svojih članove te izlete i tradicionalna putovanja na kupanje u toplice, ali i razne tribine i edukativna predavanja, uglavnom o zdravlju i drugim temama koje su bitne za umirovljeničku populaciju.

Ove su godine slatinski umirovljenici također otišli korak dalje i što se tiče uređenja njihovog prostora u Kolodvorskoj ulici, te su između ostaloga ugradili nove klima uređaje koje im je donirala Virovitičko-podravska županija, dok je Grad Slatina, osim potpore kroz spomenute projekte, ove godine omogućio uređenje interijera čime su prostorije udruge oličene svježom bojom prvi puta nakon punih 30 godina.

Kako bi slatinski umirovljenici imali adekvatan prostor za sigurno i kvalitetno provođenje vremena u narednom razdoblju bi trebalo zamijeniti preostala četiri dotrajala drvena prozora novima, te neadekvatno grijanje na plinske peći uvođenjem centralnog grijanja, čime bi prostor udruge bio kompletno uređen.

Na tom tragu kroz uspostavljenu suradnju između Grada Slatine i Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA, tijekom iduće godine planirano je pokretanje projekta u sklopu kojega bi TIKA osim spomenutog centralnog grijanja i zamjene stolarije pomogla Udrugu umirovljenika Slatina nabavom potrebitih računala, printera i dva šivaća stroja.

– Želim se zahvaliti na svoj dosadašnjoj kao i budućoj potpori Grada Slatine koji zaista kontinuirano prati naš rad. Među rijetkim smo udrugama koje imaju takvu podršku, ne samo lokalne samouprave, već i brojnih institucija, te slatinskih obrtnika i poduzetnika, stoga od srca hvala svim našim sponzorima i donatorima, ali i svim našim članovima koji se aktivno uključuju ne samo u aktivnosti već i rad udruge, – rekao je predsjednik Domić.

Uputivši pohvale Udruzi umirovljenika Slatina na kvalitetnom radu i brojnim aktivnostima te nastojanjima da život svojim članovima učini što ljepšim i kvalitetnijim, gradonačelnik Ostrošić je naglasio kako će i u narednom razdoblju slatinski umirovljenici, kao jedna od najranjivijih skupina društva imati potporu Grada Slatine, te svim članovima zaželio blagoslovljen Božić uz obilje zdravlja i veselja, kao i sretnu Novu godinu.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button