DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Slatinski gimnazijalci treći u državi na kvizu Koliko poznaješ Hrvatski sabor

Služba za građane Hrvatskoga sabora organizirala je treće online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskoga sabora za učenike hrvatskih srednjih škola.
Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su srednjoškolci iz 52 škole diljem Hrvatske, ukupno 156 učenika raspoređenih u tročlane natjecateljske timove škola, pri čemu je svaki učenik u timu imao svoju zamjenu.

Ekipa gimnazijalaca Srednje škole Marka Marulića Slatina u sastavu Luka Šabić, Noa Fazekaš i Valentino Đumlija (i njihove zamjene: Dominik Gaća, Lorena Bocor i Mateja Podolski) osvojila je treće mjesto s postignutih 86 od mogućih 90 bodova. Mentor učenicama i učenicima bio je profesor Zorislav Jelenčić, a tehničke uvjete osigurala je profesorica Ksenija Rastija.
Učenici su iz informatičkih učionica u svojim školama odgovarali na 30 pitanja u vremenu od 30 minuta. Svaki je učenik u tročlanom timu na svom računalu rješavao natjecateljski test, a rezultat tima je zbroj osvojenih bodova svakog člana tima. Svi učenici koji su sudjelovali na kvizu dobit će pohvalnice, a svi mentori i škole zahvalnice Hrvatskoga sabora za sudjelovanje na kvizu, dok će učenici tri najbolja tima dobiti prigodne nagrade predsjednika Hrvatskoga sabora, pa tako i učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina.

– Zanimljivo je da su učenici naše škole kviz riješili u vremenu od 34 minute (od mogućih 130 minuta), – istaknuo je prof. Jelenčić.
(mf/Izvor: SŠ Marka Marulića Slatina, prof. Zorislav Jelenčić)

Valentino Đumlija (drugi slijeva), Luka Šabić (treći slijeva), Zorislav Jelenčić (četvrti slijeva), Noa Fazekaš (zadnji desno)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button