DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Slatinski gimnazijalci treći u državi na kvizu Koliko poznaješ Hrvatski sabor

Služba za građane Hrvatskoga sabora organizirala je treće online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskoga sabora za učenike hrvatskih srednjih škola.
Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su srednjoškolci iz 52 škole diljem Hrvatske, ukupno 156 učenika raspoređenih u tročlane natjecateljske timove škola, pri čemu je svaki učenik u timu imao svoju zamjenu.

Ekipa gimnazijalaca Srednje škole Marka Marulića Slatina u sastavu Luka Šabić, Noa Fazekaš i Valentino Đumlija (i njihove zamjene: Dominik Gaća, Lorena Bocor i Mateja Podolski) osvojila je treće mjesto s postignutih 86 od mogućih 90 bodova. Mentor učenicama i učenicima bio je profesor Zorislav Jelenčić, a tehničke uvjete osigurala je profesorica Ksenija Rastija.
Učenici su iz informatičkih učionica u svojim školama odgovarali na 30 pitanja u vremenu od 30 minuta. Svaki je učenik u tročlanom timu na svom računalu rješavao natjecateljski test, a rezultat tima je zbroj osvojenih bodova svakog člana tima. Svi učenici koji su sudjelovali na kvizu dobit će pohvalnice, a svi mentori i škole zahvalnice Hrvatskoga sabora za sudjelovanje na kvizu, dok će učenici tri najbolja tima dobiti prigodne nagrade predsjednika Hrvatskoga sabora, pa tako i učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina.

– Zanimljivo je da su učenici naše škole kviz riješili u vremenu od 34 minute (od mogućih 130 minuta), – istaknuo je prof. Jelenčić.
(mf/Izvor: SŠ Marka Marulića Slatina, prof. Zorislav Jelenčić)

Valentino Đumlija (drugi slijeva), Luka Šabić (treći slijeva), Zorislav Jelenčić (četvrti slijeva), Noa Fazekaš (zadnji desno)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot