NASLOVNICAUDRUGE

Slatinski DVD-ovci zadovoljni ostvarenim u prošloj godini

U nizu redovnih izvještajnih godišnjih skupština danas je stigao red i na slatinsko Dobrovoljno vatrogasno društvo.

Skupštini, 147.po redu, odazvao se veliki broj članova društva i gostiju iz drugih dobrovoljnih vatrogasnih društava (Orahovica, Virovitica,Golenić, Bakić, Donji Meljani, Voćin, Sladojevci, Sladojevački Lug i dr.),  predsjednik VZG-a Slatina Branko Belošević, ispred Grada Slatine u ime gradonačelnika prisustvovao je Dragan Jovanić, ispred Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, te ispred Županijskog centra 112 Josip Job.

U svome izvješću o radu u prošloj godini predsjednik DVD-a Slatina Dragan Medvedović istaknuo je da je društvo ostvarilo odlične uspjehe na vatrogasnim natjecanjima, pohodili su obljetnice brojnih DVD-ova, odrađene su brojne radne akcije,sudjelovali su u specijalističkim obukama u organizaciji Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.

Dragan Medvedović zahvalio je Gradu Slatina na velikoj pomoći u radu i izrazio nadu u nastavak ovako uspješne suradnje koju je, u ime Grada, nešto kasnije i zajamčio Dragan Jovanić.

Iznesena su: financijsko izvješće, izvješće nadzornog odbora, izvješće verifikacijske komisije, te plan rada za 2019.godinu. Sva su izvješća za 2018.godinu te plan rada za 2019.godinu jednoglasno prihvaćeni.

Branko Belošević,kao predsjednik slatinske Vatrogasne zajednice i član DVD-a Slatina, te predstavnici gostujućih dobrovoljnih vatrogasnih društava čestitali su DVD-u Slatina na dosadašnjem uspjehu i poželjeli mu nastavak ovako uspješnog djelovanja i u 2019.godini.

Miran Janečić prisjetio se kako je dobrovoljno vatrogastvo nekada funkcioniralo, odnosno koliko je napredovalo u organizaciji prema danas, te poželio DVD-u Slatina puno uspjeha i u daljnjem radu kao i zajamčio daljnju pomoć Županije.

Niti Josip Job nije propustio reći pokoju riječ hvale za slatinski DVD i poželjeti mu mnoštvo uspjeha.

Nakon formalnog dijela, večer je nastavljena prigodnim domjenkom i druženjem.

Kao najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo koje postoji još od 1872.godine, danas slatinski DVD broji 161 člana, a za veliku 150.obljetnicu pripremaju se već sada.
(tks/Foto: Tea Kiš Slačanac)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button