NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Slatinski dječji forumi „Mladost“ i „Osmijeh“ posjetili DV Suncokret

Generalna skupština UN-a je 20. studenog 1959. godine usvojila je „Deklaraciju o pravima djeteta“, a 1989. godine „Konvenciju o pravima djeteta“. Ova Konvencija je dokument o ljudskim pravima koji je najviše puta ratificiran u svijetu, ali njegova provedba još je uvijek nedovoljna. Povodom Međunarodnog dana djeteta svugdje u svijetu odvijaju se aktivnosti koje promoviraju dobrobit djece i njihova prava, a na odraslima je da se pobrinu da se ta prava i provode, dok je na djeci samo da budu – djeca.

U suradnji s Društvom Naša djeca Slatina, Dječji vrtić Suncokret obilježio je Međunarodni dan djeteta. Tim povodom djecu u vrtiću posjetili su članovi dječjih foruma, „Mladost“ koji djeluje pri OŠ Eugena Kumičića Slatina i „Osmijeh“ koji djeluje pri OŠ Josipa Kozarca Slatina, sa svojim voditeljicama Ivanom Strupar i Darijom Živković.

Zajedničkim druženjem, igrom, pjesmom, plesom te međusobnim darivanjem jedni su drugima poželjeli sretno odrastanje. Sklapajući nova prijateljstva i promovirajući svoja prava, djeca su prigodom ovoga susreta bila ono što bi sva djeca na svijetu trebala biti – bezbrižna, sretna i zaigrana.
(Mihaela Feldi/Izvor: DV Suncokret)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button