DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Slatinski dijabetičari održali tradicionalnu akciju

Svjetski dan šećerne bolesti, koji se obilježava 14.studenog, i ove je godine bio povodom današnjega održavanja tradicionalne akcije mjerenja šećera u krvi i krvnoga tlaka u organizaciji slatinske Dijabetičke udruge.

Akciju je udruga održala na dvije lokacije, već uobičajeno u prostorijama Centra nevladinih organizacija i ove godine po prvi puta u zatvorenom dijelu slatinske tržnice. Ništa od akcije ne bi bilo bez patronažnih sestara slatinskog Doma Zdravlja koje se rado odazivaju svake godine, a prisustvovale su i nova predsjednica Dijabetičke udruge Doris Mlinarić, dugogodišnja suradnica Dijabetičke udruge dr.Vesna Turk- Štrajtenberger, te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Melita Sirovica. U organizaciji i provođenju akcije pomogao je danas i Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko – podravske županije, odnosno njegov ravnatelj dr.Miroslav Venus.

„Proširivanje akcije i na gradsku tržnicu, pokazalo se odličnim potezom jer nam se odazvao veliki broj građana. Prošlih godina, uspjeli smo jedva odraditi 100 mjerenja, ali ove godine nam se odazvalo preko 290 građana, među kojima su bili i dijabetičari, hipertenzičari, ali smo imali i nekoliko novootkrivenih dijabetičara koji su odmah upućeni svom liječniku obiteljske medicine. Cilj ove akcije je potaknuti građane na bitnost prevencije dijabetesa, kao i ranog otkrivanja istog te edukacija građana o dijabetesu, komplikacijama, važnosti samokontrole i tjelesne aktivnosti,“ rekla je za Radio Slatinu predsjednica Dijabetičke udruge Doris Mlinarić.

Oni koji su se odazvali akciji nagrađeni su prigodnim poklon-paketom, kemijskom olovkom i brošurom pod nazivom „Živimo zdravo, živimo dugo“ u kojoj je prikazan mali vodič za zdrav život s obzirom na bolesti koje su kod nas u županiji najrasprostranjenije, a s obzirom na navedeni moto, sudionici su dobili i voće koje je uvijek dobar doprinos našem zdravlju.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button