DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski dijabetičari održali svoju skupštinu

Dijabetička udruga Slatina danas je održala svoju redovnu izborno-izvještajnu skupštinu u prostoru Udruge umirovljenika koji odnedavno dijeli s ovom Udrugom.

Skupštinu je vodila predsjednica udruge Doris Mlinarić. Nakon usvajanja poslovnika o radu Skupštine u kojem su najvažnije stavke bile imenovanje predsjednika, dopredsjednika i blagajnika, Skupština jednoglasno ponovno imenuje Doris Mlinarić, dugogodišnju dijabetičarku i medicinsku sestru na mjesto predsjednice Udruge te će joj to biti drugi mandat u Udruzi. Na mjesto dopredsjednice imenuje se Greta Perković, dugogodišnja članica, volonterka i  medicinska sestra.

Kao blagajnica Udruge ponovno je izabrana Zorica Isaković, koja svoju dužnost obavlja od samog osnutka Udruge. Iste su izabrane na mandat od četiri godine. Nadalje, tajnik Udruge ostaje Rajko Brajić. Imenovani su i novi članovi Predsjedništva i Nadzornog odbora.

Tijekom rasprave, članovi Dijabetičke udruge dolaze do zaključka da je prošla, 2022. godina, bila vrlo uspješna za razvoj Udruge. Kako je zaključeno, nakon pauze uzrokovane Covidom, Udruga je napravila veliki pomak u svome radu.

  • Dobili smo prekrasan prostor u Udruzi umirovljenika, izradili smo našu web stranicu, odradili dva velika projekta i niz javnozdravstvenih akcija. Imamo velike planove za 2023. godinu, želju pokrenuti Savjetovalište za dijabetičare. Iz iskustva znamo da su dijabetičari zakinuti za edukaciju o samoj bolesti. Zdravstveno osoblje (liječnici i medicinske sestre) to uz sav posao ne stignu odrađivati u ordinacijama. Potrebna je bolja edukacija oboljelih i njihovih obitelji, mladih i djece o prevenciji razvoja šećerne bolesti te će se jedino tako smanjiti trend sve većeg broja oboljelih. Nadamo se da će se naši planovi ostvariti te da ćemo uspjeti odraditi planirane projekte, -zaključuje predsjednica Udruge Doris Mlinarić.

tks (Izvor: Dijabetička udruga Slatina)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button