DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski Crveni križ i ove godine nagradio višestruke darivatelje krvi

Jučer je u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Slatina održana svečana dodjela jubilarnih priznanja višestrukim darivateljima krvi.
Na ovogodišnjoj svečanosti, uz ravnatelja slatinskog Crvenog križa Vladimira Jelenčića, čestitke višestrukim darivateljima krvi uz poziv mladima da se uključe u ovu veliku obitelj koja spašava živote, uputili su predsjednica slatinskog Crvenog križa Ljiljana Peretin i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić koji je tom prigodom istaknuo koliko je ponosan na sve darivatelje krvi na slatinskom području, te najavio nova radna mjesta kroz nadolazeće projekte.

Prema riječima ravnatelja slatinskog Crvenog križa Vladimira Jelenčića, unatoč činjenici što se broj akcija DDK s nekadašnjih 40 i više smanjio na svega 18-tak godišnje, slatinski darivatelji krvi su i dalje na visokoj razini s 950 do 1000 vrećica krvi godišnje.

Ove je godine za svoje veliko srce solidarnosti i humanosti, te za svoju nesebičnost višestrukog darivanja krvi priznanje zaslužilo gotovo 80 darivatelja, odnosno njih 25 za 10 darivanja, 15 za 20 darivanja, 2 za 25 darivanja, te 11 za 30 darivanja, kojima je priznanja uručio Krešimir Paradinović iz Kapinaca koji je svoju krv dao čak 114 puta.
12-torici darivatelja za 40 davanja krvi priznanja je uručila predsjednica CK Slatina Ljiljana Peretin, a onima s rekordnim davanjima gradonačelnik Denis Ostrošić.
S rekordnih 50 davanja ove je godine nagrađeno 9 darivatelja: Pero Pendić, Darko Jelić, Danijel Kruljac, Davor Šebijanić i Josip Dorić iz Slatine, Željko Marić iz Sopja, Zdenko Jerman iz Voćina, Josip Dereš iz Nove Bukovice i Saša Beneš iz Gornjeg Miholjca.
Za 55 davanja krvi nagrađene su Marica Nikl i Marija Kovač iz Slatine, a za čak 75 davanja Karlo Baranji iz Slatine.

Uručene su i završne zahvalnice onim darivateljima koji zbog bolesti ili dobne granice nisu više u mogućnosti davati krv. Ova su priznanja zaslužili Ivan Farkaš (104), Josip Mlinarić (83) i Smilja Sertić iz Slatine (45), Damir Medved iz Kozica (88), te Krešimir Paradinović iz Kapinaca (114).

Ova lijepa svečanost završila je tombolom i malom martinjskom zabavom gdje je gradonačelnik Ostrošić preuzeo ulogu vinskog biskupa, a ravnatelj CK Jelenčić ulogu vinskog kuma, koji je za iduću godinu najavio veliki jubilej Crvenog križa Slatina, odnosno 105. obljetnicu.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button