DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski časnici obišli liniju obrane gdje su 1992. godine boravili pripadnici 136. slatinske brigade

Proteklog vikenda Hrvatski časnički zbor grada Slatine, pod pokroviteljstvom Hrvatskog časničkog zbora RH i Grada Slatine, organizirao je za svoje članove obilazak mjesta u kojima su pripadnici 136. slatinske brigade boravili 1992. godine braneći domovinu.

Tom su prigodom slatinski časnici obišli Petrijevce, te liniju obrane kod Vinkovaca (Jarmina-Borinci-Nuštar).
U Petrijevcima su slatinske časnike dočekali predstavnici lokalne vlasti te su zajednički odali počast dvojici poginulih pripadnika 136. slatinske brigade, Ivanu Cicvariću kod spomen ploče na mjesnoj školi koji je poginuo od neprijateljske granate 1.4.1992. godine i Mirku Adžiću kod spomen obilježja uz mjesto pogibije od neprijateljske granate ispaljene iz okupirane Baranje 3.4.1992. godine.

Časnike je potom put vodio u Vinkovce, odnosno Borince i Jarminu gdje su pripadnici 136. slatinske brigade boravili tijekom travnja, svibnja i lipnja 1992. godine na prvoj crti obrane tog dijela RH.
U Jarmini su slatinski časnici, zajedno s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vinkovaca i predstavnicima lokalne vlasti Općine Jarmina, položili upaljene lampione i cvjetni aranžman kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima. U obilasku je bio i Slatinčanin Josip Sertić, koji je na tom području teško ranjen kada su neprijatelji na BOV ispalili topovsku granatu, te je ostao bez noge.

Prije polaska na ovaj memorijalni obilazak, članovi Hrvatskog časničkog zbora grada Slatine, predvođeni predsjednikom Vladom Međumurcem, zajedno su sa zamjenikom slatinskog gradonačelnika Ilijom Nikolićem odali počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade.
(df, mf/Foto: D. Fišli, HČZ grada Slatine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button