DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatinski biciklisti u Virovitici promovirali svoj grad i upisali solidne rezultate

Jučerašnji 5. rekreativni Panonsko-bilogorski MTB maraton kojeg su majstorski organizirali članovi virovitičkog KEKS-a (Klub za ekspedicionizam i sport) bio je sve samo ne rekreativan, kako kazuje njegovo ime…

Naime, okupilo se jučer u dvorištu virovitičkog Veleučilišta stotinjak natjecatelja željnih dobre vožnje i ispitivanja vlastitih mogućnosti. Više od polovice sudionika bile su ”face” ovog sporta pristigle iz svih dijelova Hrvatske pretežito sjeverne. U takvoj strašno jakoj konkurenciji okušali su se i članovi Biciklističkog kluba Slatina, ali i još nekoliko Slatinčana željnih upoznavanja s virovitičkom, ispostavit će se kasnije, prilično surovom šumskom brdskom prelijepom okolicom. Bila je to i prigoda članovima BK Slatina da predstave i promoviraju svoj grad putem novih specifičnih dresova nabavljenim i dizajnersko ”blagoslovljenim” uz pomoć Turističke zajednice grada Slatine koja je kroz navedeno sponzorstvo prepoznala priliku da i na taj način proširi novi slogan Grada Slatine, a ujedno i pomno osmišljenu kampanju –  ”Druga strana očekivanja”.

Vozilo su se tri utrke. Za građanstvo na 17 kilometara, utrka Clasic na 32 i utrka Epic na 60 kilometara sa čak 1 200 metara uzbrdice. Najveći uspjeh od naših predstavnika ostvario je mladi Miljevčanin i budući član BK Slatine David Terek koji se odmah u svojoj prvoj utrci popeo na treće mjesto pobjedničkog postolja utrke za građanstvo. U istoj toj prilično brzoj utrci malo je do postolja nedostajalo i šestoplasiranom Tomislavu Slaćancu članu BK Slatina. Kao 12.plasirani u cilj je ušao Siniša Ivček,  kao 14.plasirani Danilo Cimbaljević, a kao 18. najstariji sudionik te utrke Dražen Terek.

Puno je više ”sape” trebalo za odvoziti malu stazu maratona, tzv. Classic. Tu se na zavidno 8.mjesto u konkurenciji starijih od 40 godina plasirao još jedan bivši i budući član BK Slatina Srđan Radulović.

Tri predstavnika imao je BK Slatina u pakleno teškoj utrci Epic. Očekivano najbolji od njih bio je Damir Veger zauzevši 11.mjesto u konkurenciji starijih od 40 godina. Iako vozi već godinama i prošao je sito i rešeto utrka slavonske XC lige sam je Damir priznao da mu je ovo bila do sad najteža utrka. Konstantna izmjena spustova i uzbrdica na brojnim uskim tehničkim itekako zahtjevnim šumskim opasnim stazicama u biciklističkom svijetu znanim pod imenom ”singlice” pa još i pod silno jakim ritmom nametnutim od spomenutih renomiranih imena hrvatske XC scene koštali su Krunoslava Hubera grčeva i posljedičnog 14.mjesta u istoj konkurenciji. Između ova dva predstavnika BK Slatina na 13.mjesto ugurao se još podosta za ovaj sport neiskusni niže potpisani novopečeni član slatinskog kluba.

Apsolutni pobjednik virovitičkog MTB  maratona je sjajni Sandy Kovačević iz Koprivnice inače član BK Rijeka dok je u veteranskoj konkurenciji Epic-a pobjedu odnio također dobro poznati Marko Ljevar iz Pakraca. Kod žena jedina na startu i cilju te utrke bila je Dubravka Fazlić. Na upola kraćoj dionici slavio je Hrvoje Lisac, a u veteranskoj konkurenciji iste utrke Virovitičanin Igor Bajser. U ženskoj konkurenciji bile su na koncu prvoplasirana Barbara Horvat i drugoplasirana Tajana Prpić.  U utrci za građanstvo pobjedu je odnio Tomislav Matešić, a kod djevojaka Paula Maljak.

Puno truda uložili su članovi KEKS-a predvođeni predsjednikom Sašom Cabuncem u pripremu staza maratona, a što je imalo za rezultat i više nego dobre kritike i ocijene svih sudionika ove teške no u svakom slučaju odlično organizirane utrke.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button