DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatinski biciklisti glavne zvijezde Brut-a

Jedno zlato, tri srebra, i jednu brončanu medalju osvojila je jučer (16.6.) peteročlana ekipa Biciklističkog kluba Slatina na biciklističkom maratonu imena Brut održanom u Belom Manastiru.

Iako se radi o jedinstvenom turističko sportsko rekreacijskom događaju gdje se za sudjelovanje samo traži ime i prezime i nemala novčana kotizacija, članovi slatinskog kluba su svaki ponaosob financirali participaciju, a sve kako bi na ovoj velikoj pozornici koja je okupila stotine ljudi iz cijele Hrvatske zajednički ponosno predstavili svoj grad, klub, ali i nove dresove. A ti novi dresovi odnosno njihovo ”vatreno krštenje” bilo je i više nego super uspješno. Mala odabrana selekcija i njezina brojna vjerna pratnja nadala se možda pokojoj medalji, a na kraju kući je u Slatinu odnijela čak njih 5 (!). Za doći do pobjedničkog postolja Bruta valjalo je svladati brojne izazove prekrasnog pomalo mističnog krajobraza neopisivo privlačne Baranje. Osim vlastitih psiho fizičkih sposobnosti uvijek se nešto pita i konkurenciju, a u igri zagonetnog Bruta je i doza sreća jer svi zajedno startaju, ali tek kasnije odlučuju tko će poći na koju dionicu, na kraću od 25 ili na dugu ubitačnu od 55 kilometara koja uključuje i nemalih 1 000 metara visine. A Slatinčani su tu odigrali najbolje od svih što je rezultiralo ”okupacijom” pobjedničkih postolja i iskrenom specifičnom nezaboravnom proslavom koja je zaokupila najveću pažnju od strane gledatelja proglašenja, ali i brojnih predstavnika medija.

Dva najjača aduta Nino Margaretić i Drago Zdelar bili su i više nego sjajni.

Nino je dionicu od 55 kilometara proletio u vremenu 2 sata, 24 minute i 45 sekundi što mu je donijelo prvo mjestu u kategoriji Muškarci C (40-49 god.). Još uvijek odličnog Šatrovića ostavio je iza sebe gotovo punih pet minuta. U sveukupnom poretku svih koji su vozili tu ultra tešku dionicu Nino se plasirao na 5. mjesto.

Predsjednik kluba Drago Zdelar otišao je kući kao ”najteži” s teretom od dvije medalje. On je pak vozio kraću bržu distancu od 25 kilometara i pomeo najbrojniju od svih kategorija onu Muškarci B (30 do 39 god.) gdje je u konkurenciji od čak 32  vozača zauzeo drugo mjesto u vremenu 56:55. Drugo srebro zaslužio je kao drugi najbrži u svim kategorijama, a jedini od njega na Brutu 25 bio je brži odlični mladi Osječanin Ivan Sakoman (49:54).

Najtrofejniji slatinski biciklist mladi David Terek lakoćom je došao do drugog mjesta i srebra u kategoriji Muškarci A (18 do 39 god.) na 55 km. Nedostatak konkurencije Davida je koštao gubitka motivacije pa je ovu utrku do srebra izvezao praktički rekreativno u vremenu 3:12:18.

A veliku čast da po prvi puta stane na postolje i to u društvu istinskih veličina ovog sporta Margaretića i Šatrovića jučer je imao Damir Jukić. Prvo navedeni dvojac svijet je za sebe kategorije Muškarci C no ostatak od još pet biciklista imao je paklenu borbu za ponuđenu broncu, a tu je Jukić (3:23:45) potpuno iznenađujuće izišao kao pobjednik. Kolika je razlika u kvaliteti prve dvojice i ostatka društva oslikat će podatak da je pobjednik Margaretić svog klupskog kolegu ostavio u prašini Baranje gotovo punih sat vremena (!?). Tu moramo istaknuti i još jednu zanimljivu i više nego zabavnu crticu. Predvođeni predsjednikom kluba svi članovi slatinske ekspedicije ovom su svom omiljenom kolegi priredili iznenađenje u cilju priredivši mu pravi veličanstveni buran doček dostojan pozornica velikih svjetskih utrka.

Jedan od glavnih generatora dobre atmosfere i ”katica za sve” slatinskog kluba je Dražen Terek, a njega je ove godine zapala jaka i brojna konkurencija kategorije Muškarci C na dionici od 25 kilometara. U konkurenciji 23. biciklista stariji Terek je u cilj ušao kao 13. u vremenu 1:21:48.

 

Damir Jukić

Foto: mg, dt, dz, dj

 

 

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button