NASLOVNICAUDRUGE

Slatinske udruge UZOOR i UOSI zajedno na izletu

Udruga UZOOR za Udrugu osoba s invaliditetom Slatina u utorak je organizirala izlet na orahovačko Jezero. S obzirom da Udruga osoba s invaliditetom posjeduje svoja prilagođena vozila, nije bio problem povesti veći broj članova te je na izlet došlo dvadesetak članova. Povod je bio međusobno bolje upoznavanje ne samo članova već i asistenata, suradnika, voditelja, odnosno onih koji se svakodnevno brinu održati sve na okupu i osigurati im bolje uvjete.

Naime, Udruga UZOOR provodi projekt „U redu je biti drugačiji“ koje je financiralo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike iz programa usmjerenog prevenciji nasilja nad i među djecom i mladima. Tijekom tog projekta kroz niz edukacija i radionica nastojali su animirati i osvijestiti djecu i mlade kako trebaju biti otvoreni prema različitostima i kako će njihovim upoznavanjem i razumijevanjem uvidjeti da nas različitosti zapravo obogaćuju. 

– Na tom tragu, kad se malo dublje pogleda, tog dana je oko jezera u Orahovici prošetala grupa snažnih i moćnih ljudi kojima vrlo malo treba da zasjaje punim sjajem. Bio je to jedan skroman izlet, ali bogat osmjehom, radošću i veseljem, – rekla nam je voditeljica projekta „U redu je biti drugačiji“ Udruge UZOOR, Danijela Maravić.
(mf/Izvor: UZOOR Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button