DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinske patronažne sestre i članovi Udruge Vretenac Slatina sudjelovali na radionici u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama jučer je u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Slatina održana radionica za članove Udruge s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina.
Radionicu pod nazivom „Prava osoba s invaliditetom“ održala je ravnateljica Knjižnice Neda Mađarac, a na istoj su im se pridružile i slatinske patronažne sestre Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u sklopu projekta „Grad Slatina – prijatelj djece“.

U sklopu radionice sudionici su se bavili temama vezanim za prava osoba s invaliditetom, te su na istoj pisali i razgovarali o pitanjima ljudskih prava.

Korisnici su najprije opisali svoje osobine i pokušali odrediti koje ih osobine razlikuju od ostalih te kako žele da se drugi u društvu ili okolini ponašaju prema njima, a dobili su i zadatak opisati „kutiju sreće“ kao i naslikati što se sve nalazi u njoj.

U zajedničkom razgovoru dotakli su se pojedinih karakteristika ljudskih prava poput: prava na zdravstvenu zaštitu, prava na slobodu, prava na pristupačnost, uključivost, nediskriminaciju, prava na pristup informacijama i na slobodno izražavanje mišljenja.

Na kraju radionice korisnicima je, u sažetku, predstavljena i Konvencija o pravima osoba s invaliditetom i Konvencija o ljudskim pravima Ujedinjenih naroda.
(mf/Izvor: Patronažna služba Doma zdravlja VPŽ, patronažna sestra Neda Dušak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button