DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinske „Lisice“ proglasile najbolje izviđače i donatorima podijelile zahvalnice

Slatinski odred izviđača Lisice danas je, u prostoru Centra nevladinih udruga, dodijelio godišnje nagrade najboljim izviđačima, odnosno onima koji su najviše doprinijeli radu odreda.

Svake godine se nagrađuju najbolji među njima. Ove godine su to bili Lana Zlatunić kao starija izviđačica i Gabrijela Matančić kao mlađa izviđačica te kojima je ovim povodom voditelj slatinskih „Lisica“ Denis Cukor uručio prigodne nagrade.

Posebnu nagrade, odnosno voditeljsku nagradu je dobila Lucija Presečan koja je godinama članica slatinskih izviđača, a drugu voditeljsku nagradu Teni Marček, koja je također puno doprinijela radu Udruge, uručio je voditelj Igor Kardoš.

Također svim vrijednim donatorima koji su pridonijeli radu udruge podijeljene su zahvalnice, a ove godine dobili su ih: Grad Slatina, GDCK Slatina, TZ Grada Slatine, Hrvatske šume, Slatina kom d.o.o., Javna vatrogasna postrojba Grada Slatine, Jošavac d.o.o., Soda obrt za proizvodnju, Ugostiteljski obrt Lopta, Cukor d.o.o., OPG Ambruš, Pustara Višnjica, Ordinacija dentalne medicine Vlatka Plantak, ZED CRAFT obrt za proizvodnju, Vera Luc, Nikola Nekić, obitelj Šantak, obitelj Vilk i obitelj Beneš.

Slatinski odred izviđača Lisice, pod vodstvom Denisa Cukora, ove godine bilježi desetu obljetnicu svoga rada. Na prigodnim, šarenim plakatima, koji su danas ukrasili zidove prostora Centra nevladinih udruga, mogli smo vidjeti neke od njihovih aktivnosti i dogodovština s raznih kampiranja.

Od samih početaka rada do danas, osim voditelja Udruge, zadržala se i jedna članica Lorena Bujdo i postala je jedna od odraslih ljudi koji su ostali voditi Odred. Ona je svojim primjerom kao i još neki članovi dokazala da kada djeca upišu srednju školu ne moraju odustati od izviđaštva.

– Poanta je da svi koji se upišu ostanu što dulje s nama, a ne da odu na jedno ili dva logorovanja i ispišu se. Mi tijekom naših druženja učimo, odgajamo djecu da budu bolji od nas sviju. Svake godine djeca se narade i jako puno vremena ostave u ovome Odredu da bi postigla ono što se od njih očekuje. Najbolji izviđači rade na svojim vještinama i znanju svaki dan. Slatinski izviđači imaju i nove uniforme koje će predstavljati Lisice, Slatinu i Hrvatsku, gdje god išli, a planiramo ići svugdje!, – kaže Denis Cukor.

Treba istaknuti da su „Lisice“ ponosne na svoj poklič: “Uzalud vam trud svirači, Lisice su lukavi izviđači!“

Nakon formalno neformalnog dijela ovog današnjeg događaja uslijedio je domjenak za sve prisutne.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button