NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Slatinske „Lisice“ na zimovanju

Slatinski odred izviđača Lisice točnije njih 17 zimovalo je od 22. do 24. veljače u Planinarskom domu Omanovac iznad Pakraca.

Iako su se nadali snijegu, a bilo je gotovo proljeće, fenomenalno su se zabavili. Prekrasan pogled s terase doma, ugodna atmosfera i uređenje, pristupačni ljudi i odlično uređeno igralište bili su i više nego dovoljni da ovo bude jedno od mjesta koje će slatinske Lisice dugo pamtiti.

Osim standardnih igara i akcija unutar i van doma, zimovanje su posvetili prvoj pomoći i polaganju vještina za domaćina i mlađeg kuhara. Tako su svi naučili na nekoliko načina povezati ozlijeđene trokut maramom, kako skuhati gulaš ili napraviti palačinke ili pak otići u nabavku i na što sve treba paziti prilikom pripreme hrane.

Prekrasno vrijeme iskoristili su i za šetnju pakračkim brdima, a obišli su i nekadašnju šumsku bolnicu iz 2. svjetskog rata kod vrha Begovača.

Unatoč želji da produže boravak još barem tjedan dana kako bi obišli sve ljepote pakračkog kraja ipak su se morali vratiti s ovog prekrasnog izleta koji su potpomogli Grad Slatina i Gradsko društvo Crvenog križa Slatina.
(mf/Foto: OI Lisice Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button