DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinske „Lisice“ kampirale na Orahovačkom jezeru

Nakon skoro dvije godine pauze zbog pandemije, Odred izviđača Lisice je od 25. do 27. lipnja 2021.g. organizirao logor na Orahovačkom jezeru. Uz podršku grada Orahovice, koji ih je ugostio i već ljetne temperature, Lisice su provele opušten i zabavan vikend koji nije uspjelo ni nevrijeme s tučom veličine oraha pokvariti.

Drekavci i Pume (odredska jata) su oluju prebrodili neokrznuti i neuplašeni te se poslije svega dobro nasmijali hrabro prkoseći lošem vremenu koje se nije vraćalo kad je vidjelo da ne uspijeva pokvariti im planove.
Uz puno kupanja, tu su bile i standardne šetnje po okolnom gorju, posjetili su i Ružicagrad koji je svaki put sve ljepši, a sve su začinile igre i puno smijeha uz logorsku vatru.

Lisicama nije bilo teško pronaći zabavu i aktivnosti na jezeru koje je taj vikend vrvilo aktivnostima, dnevnim i noćnim. Logor je posjetio i gradonačelnik Orahovice Saša Rister, koji je s voditeljima pregledao šatore i ocijenio izviđačku urednost, uvjerivši se kako je na zavidnoj razini. Na kraju su vikenda tužni pakirali stvari jer samo da je možda još jedan dan ostati i uživati u prekrasnom krajoliku Orahovačkog dijela Papuka.

“Zahvaljujemo se i ovim putem gradu Orahovici koji je bio odličan domaćin i omogućio nam ovo lijepo iskustvo. Vratit ćemo se sigurno, a svima preporučujemo da dođu na par dana ovdje, odmore dušu i uživaju. Hvala i Crvenom Križu Slatina na pomoći u prijevozu. Grad Orahovica je prijatelj Lisica već godinama, pa ćemo tako i nastaviti surađivati u raznim projektima. Djeca su jedva dočekala. Bilo je teško zadržati odred aktivnim kroz ovo razdoblje no mi smo uspjeli. Šuma je izviđaču dom i jako nam je nedostajala. Posjećivati ju je jedno, živjeti u njoj sasvim drugo. Djeci to treba, pogotovo danas.” – izjavio je Denis Cukor predsjednik udruge.
(mf/Izvor: OI Lisice Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button