DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinske “Katarine” obilježile Međunarodni dan starijih osoba posjetom Domu za starije osobe “Jelena”

Jučer, 2. listopada 2023., u Slatini su otvorene nove prostorije pri Domu za starije osobe „Jelena“, i to ne slučajno, jer se 1. listopada obilježava Međunarodni dan starijih osoba koji za cilj ima promicanje aktivnog zdravog starenja i osiguravanje kvalitete života starijih osoba.

Toj svečanosti nazočili su dožupan VPŽ gospodin Marijo Klement, predsjednik Gradskog vijeća grada Slatine gospodin Tomo Tomić, te obitelj i prijatelji obitelji Jelene Perković i Mate Munitića. Dom je posvetio župnik Župe svetoga Josipa u Slatini Dragan Hrgić koji je uvijek dragi gost ove velike obitelji. Svečanosti su nazočile i članice Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” iz Slatine obilježivši Međunarodni dan starijih osoba u druženju s korisnicima doma darujući ih skromnim poklonima i toplom riječju, a za uzvrat su dobile mudre savjete zahvalnih korisnika doma. Put do obiteljskog doma, koji danas skrbi o 24 starije osobe, bio je dug i trnovit.

Točno prije 10 godina obitelj Jelene Perković odlučila je baviti se udomiteljstvom, a nakon toga je otvorila mali obiteljski dom za 15 korisnika.

– Kako je svakim danom rasla potreba za smještajem starijih osoba, a često su to bili korisnici kojima je potrebna i palijativna skrb, odlučili smo proširiti kapacitet za još 9 mjesta tako da danas sveukupno brinemo i skrbimo za 24 korisnika. Uz visoke standarde, Dom raspolaže s 11 soba opremljenih modernom i vrhunskom opremom kako bi korisnici imali što bolju njegu i skrb, te zadovoljenje njihovih potreba, a istovremeno omogućuje im sudjelovanje u društvenom životu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima. O korisnicima u domu uza me, koja sam po zvanju bolničarka, brinu i jedna medicinska sestra, 3 njegovateljice, 2 kuharice, spremačica, a posebno sam sretna što imamo stručni tim koji čine socijalna radnica, liječnik i fizioterapeutkinja. Kada sam odlučila posvetiti se ovome poslu, odlučila sam dati sve najbolje od sebe kako bi život ljudi koji kroče pod naš krov bio dostojan čovjeka i lišen samoće i nemoći. Nadam se da sam u tome uspjela – rekla je Jelena Perković.

U ime Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” domaćici je čestitala predsjednica Ivona Balić, a svim korisnicima doma Jelena zaželjela je život aktivnog starenja ispunjen radošću i toplinom domskog zajedništva.

nm (Izvor: Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski iz Slatine”)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button