DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinska UOSI u Zagrebu na svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3.prosinca u zagrebačkom hotelu International održana je prigodna svečanost, a na kojoj je slatinsku Udrugu osoba s invaliditetom zastupala predsjednica udruge Diana Zelenka.

Svečano obilježavanje održalo se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Na samom početku svečanosti  pozdravne riječi  gostima i uzvanicima uputili su Zorislav Bobuš predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Vesna Bedeković  ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku  te Andrej Plenković  predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Predsjednik Vlade RH i osobe s invaliditetom, te njihovi predstavnici provele su zajednički razgovor o tekućoj problematici u radu udruga.

U nastavku programa održana je Konferencija „Pristupačnost kao ljudsko pravo“. Izlaganja na temu digitalne pristupačnosti podnijeli su: Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Hrvatski savez slijepih, Hrvatski savez gluhih i nagluhih, Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, te Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet.

dj

Foto: UOSI Slatina


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button