DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinska UKLA domaćin današnjih sportskih susreta klubova liječenih alkoholičara Slatine i Virovitice

Slatinsko udruženje liječenih alkoholičara danas je bilo domaćin druženja klubova liječenih alkoholičara Slatine i Virovitice koje je upriličeno je u sklopu projekta „Mudro i zajedno na putu bez ovisnosti“ kao jedna od aktivnosti projekta. Održano je, na igralištu kod CK Slatina, natjecanje članova u šest sportskih disciplina –stolni tenis, šah, viseća kuglana, pikado, potezanje užeta i kros.

Ovaj današnji susret, bio je zamišljen kao druženje i razmjena ideja a uvod je u velike sportske susrete u proljeće kojima bi slatinska UKLA, ako epidemiološka situacija dozvoli, trebala biti domaćin. Tada bi se trebalo okupiti 300-injak sudionika, članova klubova liječenih alkoholičara čitave sjeverozapadne Hrvatske i odmjeriti snage u ranije spomenutim disciplinama.

„Jako smo zadovoljni današnjim odazivom članova, od kojih je manji dio bio iz Virovitice odnosno nešto veći broj je bio domaćih članova iz Slatine. Ljudi su se jako lijepo družili. Sretni smo što nas je poslužilo lijepo vrijeme i da smo uz zdrav način života proveli ugodno subotnje prijepodne“, rekla je predsjednica slatinskog udruženja liječenih alkoholičara Ksenija Vujanović Juras. Uz bok predsjednici slatinskog udruženja današnjim sportskim susretima prisustvovale su i tajnica udruge Višnja Kajzer i stručna suradnica udruge Vlasta Ivaković te ravnatelj CK Slatina Vladimir Jelenčić.

Udruženje klubova liječenih alkoholičara Virovitica ima dvadesetak stalnih članova, dugogodišnjih apstinenata, a podršku na sastancima terapijske zajednice daju im i stručne radnice Centra za socijalnu skrb Virovitica Gordana Radusin i Jasna Čupen u čijoj su pratnji i pratnji predsjednika udruženja Gorana Mareka članovi virovitičke UKLA-e danas i stigli u Slatinu .

Partneri projekta „Mudro i zajedno na putu bez ovisnosti“ su Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Slatina i Centar za socijalnu skrb Slatina dok su posrednička tijela Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Projektom je planirano unaprjeđenje sustava podrške za 25 osoba s problemima ovisnosti, žrtava obiteljskog nasilja i njihovih obitelji, kao i jačanje kapaciteta 15 stručnih i dostručnih djelatnika s ciljem osiguranja uspješne resocijalizacije i smanjenja rizika od dodatne stigmatizacije i socijalne isključenosti, te educiranje i senzibiliziranje lokalnog stanovništva i zainteresirane javnosti o problemu alkoholizma što će se postići kroz planirana studijska putovanja, edukacije,  preventivne radionice i sportske susrete.

U konačnici će se pozitivan utjecaj projekta pokazati kroz jačanje kapaciteta osoba koje pružaju izvaninstitucionalne oblike pomoći skupinama u riziku od socijalne isključenosti, jačanje sposobnosti prilagođavanja i pozitivnog ponašanja u svakodnevnom životu kod ciljne skupine, unaprjeđenje socijalnih usluga na području grada Slatine i Virovitičko-podravske županije, podizanje svijesti i senzibilizaciju javnosti, te pružanje pomoći rizičnoj skupini i zadovoljavanje njihovih osnovnih životnih potreba i uključivanje u društvo.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button