Home / CORONAVIRUS INFO / Slatinska tržnica – petak ponovno tržni dan u Slatini

Slatinska tržnica – petak ponovno tržni dan u Slatini

Gradska tržnica u Slatini koja je zbog situacije s koronavirusom jedno vrijeme bila zatvorena, svoja vrata ponovno je otvorila sredinom travnja, uoči blagdana Uskrsa i od tada je dostupna kupcima koji žele nabaviti domaće živežne namirnice.

Kako je petak u Slatini inače tradicionalan tržni dan, današnjim obilaskom prostora gradske tržnice uvidjeli smo koliki je njezin značaj.
Brojni su građani iskoristili ovu pogodnost. Iako uz stroge mjere predostrožnosti poštivajući sve propisane mjere Stožera civilne zaštite kao i epidemiološke i sanitarne uvjete, izašli su u nabavu svježih namirnica, a osobito presadnica povrća i cvijeća čija je sezona sada u punom jeku.

Slatinska tržnica posjeduje veliki prostor tako da se mogu ispoštovati sve mjere sprječavanja širenja zaraze COVID-19, što su utvrdili i nadležni inspektori.

Osiguran je dovoljan broj djelatnika Slatina koma koji su omogućili regulirani protok posjetitelja tržnice tako da se poštuju svi propisi.
Iako se po broju posjetitelja tržnice čini da su građani malo opuštenije počeli shvaćati propisane mjere, ipak su se pridržavali propisanog razmaka i higijenskih uvjeta. Uz ono osnovno, nabavu svježih namirnica, mnogi su ovaj petak (uz sigurnosni razmak, a mnogi i sa zaštitnim maskama i rukavicama) iskoristili i za čašicu razgovora.

Prema naputku kupci su automobile na parkiralištu parkirali na svakom drugom parkirnom mjestu tako da je i pri samom prilazu tržnici osiguran sigurnosni razmak.

Također su osigurani po jedan ulaz i izlaz ograničenog broja kupaca kako bi se smanjio fizički kontakt, a s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa uz pojačane osobne higijenske mjere, a svakodnevno se dezinficiraju i svi prostori tržnice.

Na vanjskom dijelu tržnice postavljeno je 10 samostojećih objekata, odnosno „kućica“ u kojima su OPG-i mogli prodavati voće i povrće. Isto tako klupe na kojima su se prodavale presadnice povrća osigurane su zaštitnom folijom kako bi se održao sigurnosni razmak između prodavača i kupaca.
Također su osigurani svi uvjeti u zatvorenom dijelu tržnice za prodaju mlijeka i  mliječnih proizvoda, mesa, jaja i meda, dok je na tzv. „staroj tržnici“ osigurana prodaja cvijeća i rasadnog materijala iz vozila.

Jako smo zadovoljni što tržnica ponovno radi iako još ne svojim punim kapacitetom, ali i to će valjda doći. 
Odaziv ljudi petkom je velik, a otvorenost tržnice i preko tjedna za prodaju rasadnog materijala te voća i povrća na veliko naišla je na odobravanje naših sugrađana koji tako mogu nabaviti presadnice i bilo kojim radnim danom, – rekao je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik.

Podsjećamo, na slatinskoj tržnici prodaja voća i povrća iz kućica na otvorenom dijelu tržnice, te mlijeka i mliječnih proizvoda, mesa, jaja i meda u zatvorenom dijelu tržnice organizirana je samo petkom od 7 do 12 sati.

Prodaja cvijeća i presadnica, te voća i povrća na veliko iz vozila omogućena je svakoga radnog dana na starom dijelu tržnice od 8 do 12 sati.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina privremeno zatvorena zbog preseljenja u svoje matične, obnovljene prostore

Zbog preseljenja u obnovljene prostore Gradska knjižnica i čitaonica Slatina se privremeno zatvara za korisnike. ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org