DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinska “kraljica kolača” Sandra Jadek posjetila slatinskog gradonačelnika

Slatinska “kraljica kolača” Sandra Jadek vratila se prošloga tjedna sa Svjetskog kulinarskog kupa u Luksemburgu gdje je branila boje Hrvatske, Virovitičko-podravske županije i grada Slatine.

U svoju Slatinu stigla je ovjenčana brončanom medaljom zlatnoga sjaja, a dojmove s prvenstva i svoj veliki uspjeh podijelila je na današnjem sastanku s gradonačelnikom Grada Slatine Denisom Ostrošićem koji joj je u ime svih građana Slatine i svoje osobno uputio iskrene čestitke na osvojenoj svjetskoj bronci koja je kruna njezinih dosadašnjih postignuća na brojnim natjecanjima kroz koja već dugi niz godina svojim trudom, zalaganjem i znanjem pronosi ime Grada Slatine diljem svijeta.

Sandra je pekla osam vrsta kolača u kategoriji pastry art, odnosno priprema petit fours kolača i restoranskog deserta.
„Priprema je trajala punih pet dana, mogla bih reći jako napetih, uz kamere i članove komisije koji sve nadziru, te vrlo stroga pravila. Za razliku od mnogih natjecatelja koji su imali čitav tim iza sebe, sve sam radila sama bez skupocjene opreme, te sam se ponajviše bazirala na okus, dakle ne puno na vanjski izgled i mislim da mi je to donijelo najviše bodova jer ipak nepce odlučuje.
Kada su prozvali moje ime na proglašenju, nisam mogla vjerovati. P
omislila sam, super, osvojila sam diplomu što je izuzetan uspjeh, posebice što sam prvi put na ovom prvenstvu i još dolazim iz tako male zemlje, a kada sam doznala da sam osvojila brončanu medalju, ostala sam u šoku tako da od uzbuđenja nisam čula ni tko je osvojio prva dva mjesta ispred mene. Ja sam sebi u tom trenutku bila prva. Presretna sam, a tek sada kada su se dojmovi malo slegli, postajem svjesna što sam napravila.“ – rekla je Sandra te istaknula kako je bila začuđena što na svom izložbenom pladnju nije zatekla ni mrvice od pripremljenih kolača za koje su komentari bili – čisto savršenstvo.

Teško je sve ovo opisati riječima, rekla je Sandra Jadek te se u ime kolege Dražena Šafara, koji se okitio svjetskom diplomom u curvingu, i svoje osobno zahvalila gradonačelniku i Gradu Slatini na potpori bez čije bi pomoći uz Virovitičko-podravsku županiju, Turističku zajednicu VPŽ i drugih sponzora odlazak na Svjetsko prvenstvo bio nemoguć.

U nadi daljnje odlične suradnje s Gradom Slatinom Sandra je na kraju sastanka najavila svoj odlazak na Svjetski kulinarski kup u Luksemburg i iduće godine u studenom, a s pripremama započinje već početkom veljače.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, facebook)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button