DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinska „kraljica“ kolača Sandra Jadek osvojila olimpijsko srebro u Stuttgartu

Ove godine Valentinovo je našoj „kraljici“ kolača Sandri Jadek, osim ljubavi i sreće od strane njezinog supruga Željka koji joj je stalna potpora, donijelo i posebnu sreću koja joj je izmamila suze radosnice.
Naime, upravo na Valentinovo svoja je vrata kulinarskim majstorima iz čitavog svijeta otvorila Kulinarska olimpijada koja je održana u Stuttgartu, a Sandri kao članici reprezentacije Hrvatske, donijela olimpijsko srebro.

Nakon brojnih zlatnih, srebrnih i brončanih medalja koje je osvojila, rekli bi da ju više ništa ne može iznenaditi, ali kada su prozvali njezino ime ostala je u nevjerici. Nije bilo lako, veliki je to napor, ali trud se isplatio i doveo našu Slatinčanku do samoga vrha.
Unatoč velikoj konkurenciji, jer u Stuttgartu je nastupilo 3.000 kuhara iz 60 zemalja svijeta, oborila je s nogu stroge članove žirija koji su nagradili njezino iskustvo, rad i trud, njezine ideje i vrhunsko umijeće u spravljanju spektakularnih slastica u kategoriji „Slastičarska umjetnost“.
Usavršila je petit four i još četiri vrste deserta kao što su hedonistička kruška ili jesenska rapsodija, a domaće namirnice med, orah, lješnjaci, kesten, kupina, bundeva, šljiva, jabuka… bile su dodatan plus za osvajanje ove prestižne nagrade.

U Hrvatsku se kulinarska reprezentacija, koja je osvojila još niz medalja, vraća u četvrtak. Uz našu Sandru je i Dražen Šafar kao predstavnik Virovitičko-podravske županije, koji je u carvingu, osvojio diplomu. Oboje su članovi Udruge kuhara Grada Orahovice, ali i veliki promotori Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije.

Kada je ova vijest osvanula na facebooku čestitke Sandri Jadek počele su pristizati sa svih strana, a ovim putem veliko hvala i čestitke od srca uputio je u ime Grada Slatine gradonačelnik Denis Ostrošić.
(Mihaela Feldi/Foto: facebook)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button