CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

Slatinska HVIDRA pomaže trgovkinjama: Ilija Nikolić – Na raspolaganju smo dok god bude potrebno

Poučeni praksom nekih trgovačkih lanaca, koji su angažirali ili sami organizirali redarsku službu u svojim trgovinama, tako je i slatinski NTL odlučio postaviti redare u svojoj samoposluzi.
Naime, zbog velikog broja kupaca prošlog ponedjeljka te neposredne opasnosti od mogućeg širenja zaraze koronavirusom, mada u Slatini i Virovitičko-podravskoj županiji još nije zabilježen niti jedan slučaj oboljenja, iz NTL-a su uputili molbu slatinskoj HVIDRA-i za uspostavu redarske službe ponedjeljkom i petkom kada u samoposlugu dolazi roba.

Članovi slatinske HVIDR-e već su se ranije stavili na raspolaganje Stožeru civilne zaštite grada Slatine, a pošto imaju iskustva s provedbom redarskih aktivnosti, između ostalog osiguravali su snimanje emisije HRT-a Lijepom našom i Norijadu, odmah su prihvatili ovaj poziv.

Prema riječima voditeljice samoposluge NTL-a u Slatini Dragane Šustić, proteklog se ponedjeljka stvorila velika gužva u samoposluzi, tako da djelatnice nisu mogle kvalitetno odrađivati svoj posao, a kamoli upozoravati kupce na preporučene mjere opreza, pa su se odlučili na ovaj korak, angažiranje redara volontera.

– Pošto se kupci nisu pridržavali mjera koje smo uveli u samoposluzi te su ulazili njih više od trideset i nisu održavali potreban razmak od dva metra, odlučili smo se na ovaj korak kako bi se to ubuduće spriječilo. Ovi dečki, koji su danas tu, odrađuju odličan posao i zahvalni smo im na tome, kao slatinskoj HVIDR-i – rekla nam je voditeljica Dragana.

Dodala je i kako se blagajnice i ostale djelatnice samoposluge za sada dobro drže, upozoravaju kupce na sve one mjere koje se provode, ali su kupci još uvijek nervozni te još uvijek ne prihvaćaju sve mjere koje se moraju provoditi.

– Još uvijek jedan dio kupaca nije svjestan situacije koja se zbiva u našoj zemlji, njima je još to daleko, ali veći se dio, ipak, ponaša uredno na čemu smo im zahvalni. Ovim bih putem uputila apel starijim osobama, koje spadaju u rizičnu skupinu, da ne dolaze same u samoposlugu, nego da za njih kupovinu obavi netko mlađi, djeca, rodbina… Ako nemaju nikog takvog, neka se obrate slatinskom Crvenom križu koji će za njih to odraditi – naglasila je Šustić.

Predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić istaknuo je kako će članovi biti na raspolaganju djelatnicama samoposluge do kada to bude potrebno. Osim Udruge HVIDR-a Slatina i Zajednica udruga i članova Virovitičko-podravske županije stavila se na raspolaganje Županijskom Stožeru civilne zaštite.

– Situacija nije dobra, bez obzira na to što u našoj županiji nije zabilježen još ni jedan slučaj oboljenja koronavirusom, zato smo se, kao i neke druge braniteljske udruge s područja Virovitičko-podravske županije, odlučili staviti na raspolaganje Stožeru civilne zaštite i načelniku Mariju Klementu. Članovi HVIDRA-e su svi od reda starije populacije i dobar dio nas spada zbog svojih oboljenja u rizičnu skupinu pa smo shodno tome aktivirali mlađe članove koji nemaju fizičkih bolesti – istaknuo je predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ, Mato Bubaš.
(df/Foto: D. Fišli)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button