DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinska HVIDR-a u suradnji s Gradom Slatinom dobila ljepši i funkcionalniji prostor

Novouređeni prostor Udruge HVIDR-a Slatina posjetio je jučer gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, te u prigodi Dana žena izrazio čestitke administrativnoj djelatnici Lauri Pavić poklonivši joj cvijet.

U ime svih članova predsjednik Ilija Nikolić se zahvalio gradonačelniku na izuzetnoj suradnji i potpori Grada Slatina kojom pomaže rad slatinske HVIDR-e te joj je i ovoga puta izašao ususret pri uređenju prostora ureda, kao i nabavci namještaja kojim je prostor postao ljepši i funkcionalniji.

– Suradnja HVIDR-e i Grada traje desetak godina, no unazad dvije godine postala je još intenzivnija budući da smo pokrenuli brojne zajedničke projekte, od redarske službe do uređenja spomen obilježja i okoliša, a uključujemo se i u humanitarne akcije, – istaknuo je Nikolić te pohvalio Grad Slatinu koji je jedini na području Virovitičko-podravske županije osigurao potporu božićnice, a sada i uskrsnice od 200 kuna za 22 nezaposlena hrvatska branitelja na slatinskom području, korisnika zajamčene minimalne naknade.  

– To nije puno ljudi, ali im ovakva pomoć puno znači, kao i pomoć svim hrvatskim braniteljima koju im pruža naša administrativna djelatnica koja je zahvaljujući natječaju Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva zaposlena na puno radno vrijeme u razdoblju od 3 godine, te se ovom prigodom još jednom zahvaljujem GRAS-u koji je napisao projekt, – zaključio je Nikolić.

Gradonačelnik Ostrošić zahvalio se svim članovima slatinske HVIDR-e koji su sudjelovali u radnim akcijama na uređenju gradskih površina, a posebnu zahvalu uputio je covid-redarima Josipu Hablu, Aleksanderu Kišu, Draganu Arsinu i Stjepanu Trevizanu, članovima slatinske HVIDR-e koji već nekoliko mjeseci dežuraju u Paviljonu IV slatinskog Doma zdravlja.
Isto tako zahvalio se svim hrvatskim braniteljima koji su se uključili u akciju izgradnje kuće u Sibiću koju je Grad izabrao za obnovu na potresom stradalom području, te su do sada odradili nekoliko radnih akcija na skidanju krovišta.

Tijekom ovoga susreta Nikolić je izvijestio gradonačelnika o zadnjoj radnoj akciji kojom je kuća pripremljena za rušenje.

– Dok su još uvijek aktivni potresi na tom području iskoristit ćemo vrijeme dok se situacija ne smiri te pripremiti kvalitetan plan rušenja, odnosno plan za gradnju nove kuće, kao i svu potrebnu dokumentaciju koju će izraditi stručnjaci, naši partneri koji su se uključili svojim donacijama, tako da ćemo i uz donirani materijal za gradnju slatinskih i drugih poduzetnika znatno smanjiti financijski trošak koji će se morati podmiriti sredstvima na žiro-računu otvorenom za potrebe ove akcije, – istaknuo je gradonačelnik zahvalivši se svima koji su do sada pomogli ali i onima koji će nadalje svojim donacijama pomoći realizaciju izgradnje kuće u Sibiću.

Nadalje je izrazio zadovoljstvo novouređenim prostorom slatinske HVIDR-e koja to itekako zaslužuje budući da se u ovom uredu kroz Koordinaciju braniteljskih udruga, kao i Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine rješavaju problemi svih hrvatskih branitelja te na neki način kanalizira suradnja između svih slatinskih, ali i ostalih braniteljskih udruga na području Hrvatske.

U okviru institucionalne podrške administrativna djelatnica Udruge HVIDR-a Slatina Laura Pavić zadužena je za administrativnu pomoć, podršku i informiranje hrvatskih branitelja o aktualnim pravima, asistenciji oko ostvarivanja prava, odnosno ispunjavanje obrazaca, zahtjeva i zamolbi prema raznim institucijama. Isto tako sudjeluje u organizaciji raznih aktivnosti te vodi evidencije o korisnicima, dokumentaciji i projektnim aktivnostima.

– Ovo teško vrijeme zahvaćeno pandemijom koronavirusa ostavilo je traga i na braniteljskoj populaciji čije su aktivnosti također smanjene na minimum, a brojni projekti stopirani, no hrvatski branitelji i dalje dolaze u ured kao bi se informirali o svojim pravima.
Na raspolaganju smo, ne samo članovima HVIDR-e, već i svih ostalih braniteljskih udruga svakodnevno, osim vikenda, od 7 do 15 sati uz prethodnu najavu na broj telefona 033/551-295.

Dnevno nam dolazi 6 do 7 stranaka kojima je potrebna administrativna pomoć, a telefonskih poziva imamo i nekoliko desetaka koji se uglavnom odnose na informacije o pravima hrvatskih branitelja, – istaknula je Laura Pavić te dodala kako će nakon što prođe ugroza koronavirusom komunikacija s hrvatskim braniteljima biti lakša te će se ponovno moći organizirati edukacije, tribine, sportski susreti i razna druženja čiji nedostatak za vrijeme pandemije itekako utječe na braniteljsku populaciju.
(mf/Foto: M. Feldi, D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button