DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAUDRUGE

Slatinska HVIDR-a održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

U Hrvatskom domu u Slatini danas (subota) je održana redovna godišnja izvještajna skupština Udruge HVIDR-a Slatina.

Na početku je sve nazočne pozdravio predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić, a potom je uslijedilo intoniranje hrvatske himne i odavanje počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine.

Zatim je imenovano radno predsjedništvo u sastavu: Nenad Križić kao predsjednik te Ilija Nikolić i Antun Poje kao članovi. Za predsjednika verifikacijske komisije izabran je Ivan Butka, dok su Josip Podboj i Nikola Petrak izabrani kao članovi. Laura Pavić je izabrana za zapisničara, a kao ovjerovitelji zapisnika Zlatko Potočnik i Drago Sabljak.

Vrlo iscrpno izvješće o radu udruge i financijsko izvješće za 2022. godinu iznio je predsjednik Križić koji je među brojnim aktivnostima kojima je udruga bila organizator ili suorganizator, a njezini članovi potpora prijateljskim udrugama, istaknuo projekte “Istina o pobjednicima” i “Jači od zaborava”, ali je skrenuo pozornost i na ostale aktivnosti informiranja opće javnosti i promicanja istine o Domovinskome ratu obilježavanjem bitnih datuma.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik istog – Ivan Medved, dok je predsjednik Suda časti Damir Parc podnio njihovo izvješće. Sva podnesena izvješća su jednoglasno usvojena, među kojima i prijedlog programa rada i financijskog plana za 2023. godinu.

Nakon podnošenja izvješća, nazočnima su se obratili predstavnici gostujućih udruga i institucija koji su članovima slatinske HVIDR-e zaželjeli uspješan daljnji rad, među kojima i slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, načelnik Općine Voćin Predrag Filić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ i predsjednik ZUiČ HVIDR-a Mato Bubaš, viši stručni savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja Područne jedinice Virovitica Anto Krišto te predsjednik Udruge specijalne policije ”Orao” voda Orahovica-Našice Davor Solić.

Brojnim vrijednim članovima udruge HVIDR-a Slatina za njihov predani rad i djelovanje na kraju su uručeni prigodni pokloni, nakon čega je Mato Bubaš pojedinim istaknutim članovima slatinske HVIDR-e uručio Povelje zahvalnosti za izniman doprinos u radu županijske HVIDR-e. Povelje su dobili Josip Habl, Ivan Butka, Ivan Medved i Marko Marković.

Kraj skupštine zaključen je himnom HVIDRA-e RH.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button