DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinska HVIDR-a obilježila 28. obljetnicu osnutka

Udruga HVIDR-a Slatina jučer je svečano obilježila 28. obljetnicu svog osnutka, 8. srpnja 1992. godine.
Tom su se prigodom članovi slatinske HVIDR-e, kao i predstavnici Grada Slatine okupili u Parku 136. slatinske brigade gdje su ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, polaganjem cvjetnog aranžmana i upaljenih lampiona, odali počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Odavanju počasti, osim članova slatinske HVIR-e, nazočili su predsjednik iste Ilija Nikolić, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića, te član Odbora za hrvatske branitelje VPŽ i zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić.

U svom obraćanju nazočnima predsjednik Ilija Nikolić istaknuo je kako je Udruga HVIDR-a Slatina perjanica među udrugama ovoga grada te pohvalio dosadašnji predani rad njezinih članova u provedbi brojnih aktivnosti i projekata. Isto tako iskoristio je prigodu uputiti poziv na svečano otvaranje spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Ivici Filkoviću i Perici Sabi u Kozicama, koje će se održati u nedjelju 19. srpnja s početkom u 11 sati. Posebno je istaknuo izuzetnu suradnju s Gradom Slatinom koji je pomogao realizaciju i ovog projekta.

Predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš čestitao je članovima 28. obljetnicu istaknuvši kako je upravo slatinska HVIDR-a najaktivnija među udrugama koje okuplja Odbor za hrvatske branitelje VPŽ čiji je također predsjednik, a zahvaljujući dugogodišnjem predanom radu i trudu te brizi za svoje članove. Najavio je kako kreće realizacija nominiranih projekata od strane Ministarstva hrvatskih branitelja tako da će između ostalih i HVIDR-a Slatina dobiti neophodna sredstva za rad, te se posebno zahvalio gradonačelnicima Virovitice, Slatine i Orahovice što i u ovim teškim vremenima sufinanciraju rad djelatnika u uredima HVIDR-e u sva tri grada.

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić također se pridružio čestitkama na 28. obljetnici, napomenuvši kako je Udruga HVIDR-a Slatina najbolja braniteljska udruga na području grada, dodavši kako je suradnja Grada i udruge odlična.

– Ovo što vi radite definitivno je jedan hvalevrijedan kontinuitet, odnosno rad na terenu, rad s ljudima, te osobito rad s mladima, a Grad će vam i dalje u tome biti potpora, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić te najavio još jedan zajednički projekt koji će uskoro u realizaciju, a radi se o izgradnji parka hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata u Slatini.
(Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button