DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatinska hrvačica Veronika Vilk prvakinja Balkana u uzrastu U-17

Od 5. do 7. svibnja u Grčkom gradu Serres održano je Prvenstvo Balkana u hrvanju na kojemu je Hrvatska reprezentacija nastupala s 3 djevojčice i 4 dječaka u kategoriji U-15, te s 3 kadetkinje i dva kadeta u kategoriji U-17.

Na Prvenstvu je nastupilo četvero reprezentativaca iz Slatine, ujedno članovi Hrvačkog kluba Slatina.

Prvi dan Toni Jagarinec je izgubio od hrvača iz Moldavije i ispao, Roko Ćurić je izgubio od grčkog reprezentativca, te pobijedio drugog Grka i za broncu izgubio od Bugara.
Tia Hršak je pobijedila Srpkinju, izgubila od Grkinje i u borbi za broncu izgubila od druge Grkinje.
Tako je Toni svoj nastup je završio na 10. mjestu u kategoriji do 48 kg, na 5. mjestu završili su Roko u kategoriji do 52 kg i Tia do 61 kg.

Veronika Vilk je pobijedila rumunjsku predstavnicu, pa Srpkinju i u borbi za zlato Bugarku te je u kategoriji do 69 kg osvojila 1. mjesto i naslov prvakinje Balkana u uzrastu U-17.
Ovim nastupom Veronika se okitila još jednom zlatnom medaljom i tako nastavila svoj pobjednički niz pokazavši svoju izvrsnost u ovom sportu u kojemu je čeka još sjajnija karijera što će dakako, osim Hrvatskoj reprezentaciji donijeti brojna odličja i izvrsnu promociju i njezinom klubu i cijeloj Slatini.

(mf/Izvor: Hrvački klub Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button