DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatinska hrvačica Veronika Vilk osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Bugarskoj: Na ovom sjajnom uspjehu čestitke uputio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić

U Bugarskoj se od 26. do 30. svibnja održava Europsko prvenstvo za uzrast starijih djevojčica U-15, na kojemu su nastup izborile i slatinske hrvačice, članice Hrvačkog kluba Slatina i reprezentativke Hrvatske Tia Hršak u kategoriji do 53 kg i Veronika Vilk u kategoriji do 66 kg.

Veliko veselje u Slatini izazvale su izvrsne vijesti iz Sofije gdje je Veronika Vilk osvojila 3. mjesto i okitila se brončanom medaljom.

Do bronce je došla pobjedom ukrajinske hrvačice, a uz sav trud i srčanost naše „lavice“ za ovaj izuzetan rezultat zaslužni su i treneri Borivoje Kocić i Mario Petrak koji su ih vodili na Europsko prvenstvo.

Ponosna je cijela Slatina, a čestitke su preplavile društvene mreže.

Grad Slatina je u duhu redovite podrške slatinskih sportaša sufinancirao odlazak ovih mladih hrvačica na Europsko prvenstvo koje su, prema riječima slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića već nebrojeno puta svojim nastupima i odličnim rezultatima diljem Hrvatske i Europe predstavljale boje našega grada i doprinijele njegovoj promidžbi kao gradu izvrsnih sportaša, a to su na ovom Europskom prvenstvu ponovno dokazale.

Čestitke na osvojenoj bronci Veroniki Vilk uputio je i gradonačelnik Ostrošić.

– U ovom trenutku nemam riječi kojima bih opisao ponos što Slatina ima ovakvu sportašicu. Ovaj je rezultat još jedan u nizu njezinih dosadašnjih uspjeha, a odraz je brojnih napornih treninga, žrtve i odricanja, njezine predanosti, volje i želje. Svojim nastupom na Europskom prvenstvu razgalila je naša srca i stoga joj upućujem velike čestitke i još veće hvala u ime svih Slatinčana, jer svi smo složni kada je slatinski sport u pitanju i kada se brane boje našega grada i naše Hrvatske, – rekao je gradonačelnik Ostrošić uputivši ujedno čestitke i veliku zahvalu cijelom timu Hrvačkog kluba Slatina koji je iznjedrio brojne generacije izvrsnih hrvača.
(mf/Foto: Hrvački klub Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button