DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Slatinska GŠ Milka Kelemena kroz sinoćnja dva božićna koncerta oživjela duh Božića

U atmosferi blještavog prosinca, slatinska GŠ Milka Kelemena, oživjela je duh Božića kroz sinoćnja dva božićna koncerta.

Kao i uvijek, pozdrave publici uputio je ravnatelj škole Antonio Brzica, sretan zbog događanja u slatinskoj glazbenoj školi. Poželio je učenicima uspješne nastupe a njihovim pratnjama u publici ugodnu i opuštajuću zabavu.

Talentirani učenici pokazali su svoje glazbene vještine i ljubav prema glazbi za što su se pripremali tjednima unaprijed, vježbajući intenzivno kako bi iznijeli svoje izvedbe.

Neki su se posvetili interpretacijama tradicionalnih božićnih pjesama, dok su drugi izvodili suvremene skladbe .

Koncertna dvorana škole u dva je navrata na svojoj pozornici ugostila po tridesetak učenika. Gledali smo i slušali nastupe solista ali i skupne nastupe flautista, harmonikaša, gitarista… Osim što su nastupali kao korepetitori, učitelji škole, u pojedinim točkama su se i pridružili svojim učenicima. Treba spomenuti i nastup pjevačkog zbora škole ali i školskog puhačkog orkestra.

Svaki instrument imao je svoj trenutak sjaja, bilo da su to bili snažni tonovi violina, nježne note klavira ili flaute ili bilo kojeg drugog instrumenta. Učitelji su bili ponosni na svoje učenike. 

A upravo isti ti učitelji škole angažirali su se, osim kao mentori svojih učenika, i za vizualni aspekt. Božićna drvca, razne božićne dekoracije, brojne lampice i ostali svjetlosni efekti stvorili su čarobnu atmosferu u koncertnoj dvorani škole.

Najvažniji element ovih koncerata bio je, svakako, duh zajedništva koji je obavijao sve prisutne. Roditelji, rođaci, i prijatelji okupili su se kako bi podržali mlade umjetnike i uživali u čaroliji božićne glazbe. Nakon svake izvedbe, dvorana bi odjekivala pljeskom, a osmjesi na licima učenika svjedočili su o uspješnosti njihovog truda i predanosti.

Božićni koncerti u glazbenoj školi nisu samo prilika za glazbene izvedbe, već i za promicanje ljubavi prema umjetnosti, zajedništva i radosti koja obilježava blagdane. Svi prisutni, bez obzira na svoje glazbeno znanje, ostali su zauvijek obogaćeni ovim nezaboravnim glazbenim iskustvom tijekom božićnih blagdana.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button