DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinska Dijabetička udruga izabrala svog novog predsjednika

U prostoru Posjetiteljsko-interpretacijskog centra „Epicentra Sequoia Slatina“ u današnjim poslijepodnevnim satima okupio se veliki broj članova slatinske Dijabetičke udruge.

Povod okupljanja bio je redovna izvještajna skupština koja je ujedno bila i izvanredna izborna.

Naime, dosadašnja predsjednica Udruge Doris Mlinarić podnijela je ostavku i to iz privatnih razloga zbog kojih nije u mogućnosti kvalitetno obavljati ovu funkciju. Na skupštini je razriješena svih dužnosti koje je obavljala u Udruzi.

Svojih dužnosti razriješeni su i ostali koji su obnašali neku od funkcija, te u okviru dnevnog reda koji je uključivao 11 točaka izabrani su novi članovi odbora, tajnik i naposljetku predsjednik Udruge.

Dosadašnja predsjednica Doris Mlinarić nije prisustvovala skupštini pa je sva redovna izvješća, koja su jednoglasno usvojena, izvješće o radu, financijsko izvješće te plan rada za 2024.godinu iznijela Greta Perković, dosadašnja dopredsjednica Udruge koja je ujedno i vodila skupštinu.

Novoizabrani predsjednik Udruge je Rajko Brajić, tajnica udruge je Nada Nikšić, članica predsjedništva Mara Peterko, likvidator udruge– Rajko Brajić, članica Nadzornog odbora- Ana Hodak i predsjednica istoga Mirjana Teodorović. Ovlaštena osoba za zastupanja udruge je predsjednik udruge Rajko Brajić.

Pošto su, vrlo glatko, odrađeni svi zadatci koji su bili predviđeni dnevnim redom, članovima se na danom povjerenju zahvalio novi predsjednik Brajić. Zahvalio je i svim donatorima koji pomažu udruzi, zdravstvenim djelatnicima iz Patronažne službe, Gradu Slatina za suradnju, Udruzi umirovljenika na ustupljenom prostoru i Radio Slatini na medijskom pokroviteljstvu. Također je izrazio težnju da se ostvare svi planovi za 2024.godinu,odnosno najavio da će u njihovom ostvarenju raditi još bolje i ažurnije.

Udruga je prošle godine bila jako aktivna, provodila je javnozdravstvene akcije, edukacijska predavanja, tjelovježbu, odlazili su na svoja redovna putovanja u Orahovicu i na Sljeme, a financijski su ih u njihovom radu podržali Grad Slatina i Virovitičko-podravska županija te donatori. I kroz ovu 2024. godinu nastavljaju ništa manje aktivno.

Kao gosti skupštine prisustvovali su zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić, predsjednik Udruge umirovljenika Slatina Vladimir Domić te nekoliko članova i predsjednica Udruge dijabetičara Virovitica, Zdenka Mikulčić – Drakulić.

Svi gosti su slatinskoj Dijabetičkoj udruzi poželjeli uspjeh u radu, izrazili im punu podršku u daljnjem radu i želju za još boljom suradnjom i povezanošću.

Jasenka Plantak Kotur, u svome je kratkom govoru izrazila sreću i zadovoljstvo što je, kao farmaceut, stručna članica Udruge i ponudila svima da slobodno u ljekarni potraže stručan savjet o kombiniranju istih.

Na samome kraju, predsjednik Rajko Brajić zahvalio je svima na odazivu i pozvao ih na domjenak u restoran “Sequoia”.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button