DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinska banka i ove godine razveselila obitelji s puno djece

Od 2005. godine Slatinska banka je redoviti donator za 40 obitelji s 4 i više djece koje su članovi udruge Pro Vita 4+. Svake godine Uprava ove jedine banke sa sjedištem u Slatini i Virovitičko-podravskoj županiji dariva 12.000 kn za koje se kupe prehrambene i higijenske potrepštine za 300 kn po obitelji. Ove godine pakete su podijelile djelatnice banke Tina Živković i Tamara Rendulić zajedno sa tajnicom i predsjednikom udruge Pro Vita 4+ Klementinom Najcer i  Darijom Vašičekom. Djelatnici Crvenog križa su kupili namirnice po najpovoljnijim cijenama i pomogli pri podjeli paketa. Ove godine pakete su primile obitelji sa šireg slatinskog područja sa troje do čak devetero djece.

U udruzi Pro Vita 4+ registrirano je 355 obitelji sa više od 1 650 djece od kojih je oko 1 000 već punoljetno. Ostala djece su predškolci ili učenici osnovnih i srednjih škola i svaka, pa i najmanja pomoć im je dragocjena.

I ova akcija održala se u prostorima Gradskog društva Crvenog križa čiji je ravnatelj Vlatko Jelenčić i bio domaćinom brojnim višečlanim obiteljima i dragim gošćama iz Slatinske banke. Komentirajući i ovogodišnju akciju kojom Slatinska banka pomaže obiteljima Jelenčić je rekao slijedeće – ”Nadamo se da će naša država i društvo pronaći još bolje modele pomoći obiteljima s puno djece, jer oni su jedina budućnost ove zemlje. Ljepota i povoljni uvjeti života Hrvatske su privlačan mamac milijunima koji će uskoro doći s Juga i Istoka tražeći svoje mjesto pod suncem i život dostojan čovjeka. Njih ne treba odbacivati, ali svojima valja pomoći da ne moraju tražiti egzistenciju pod suncem tuđeg neba europskog Zapada i Sjevera.”

dj/vj

Foto: Damir Jukić


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button