CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

„Slatino, zaželi!“ radi unatoč epidemiji korona virusa

Korona virus otežao je većinu poslova koje smo navikli raditi te nas je natjerao da se prilagodimo novim uvjetima rada ali i života. Život u izolaciji, redovita higijena ruku, redovi pred trgovinama i ostali otežani uvjeti kretanja rezultat su života u vrijeme pandemije korona virusa. Unatoč tome, djelatnice zaposlene u sklopu projekta Grada Slatine „Slatino, zaželi!“ hrabro i odgovorno skrbe za svoje korisnike.
Naime, unatoč promijenjenim uvjetima rada i izbjegavanje bliskih kontakta s korisnicima radi njihove osobne sigurnosti, ali prvenstveno i sigurnosti samih krajnjih korisnika, koji inače spadaju u ugroženu skupinu ljudi, marljive zaposlenice stoje na raspolaganju korisnicima u obavljanju poslova redovitog obilaska korisnika.

Uz držanje sigurnosnog razmaka od 2 m za njih obavljaju kupovinu osnovnih potrepština za život, te im podižu lijekove u ljekarni.
Iako je trenutačno smanjena skrb za same korisnike u vidu kućanskih poslova, prema riječima korisnika i ovo im puno znači jer se u ovim kriznim vremenima ne osjećaju sami i zapostavljeni.

Tijekom redovnog obavljanja posla u sklopu projekta slatinske gerontodomaćice drže se uputa Civilnog stožera te koriste zaštitne maske i opremu, a sve u cilju što boljeg pružanja potpore i podrške  starijim osobama na području grada.

– Grad Slatina će se potruditi za vrijeme trajanja pandemije osigurati što bolje uvjete rada zaposlenim ženama. Ovim putem im želim zahvaliti za marljivost, požrtvovnost i predanost radu i brizi za svakog korisnika te osiguravanju njihove sigurnosti. Drage žene hvala vam u ime Grada Slatine, – poručila je voditeljica projekta Marija Fumić.

Podsjećamo, u sklopu projekta „Slatino, zaželi!“ trenutno je zaposlena 21 žena koja skrbi za ukupno 118  korisnika starije životne dobi s područja Grada Slatine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button