Home / CORONAVIRUS INFO / „Slatino, zaželi!“ radi unatoč epidemiji korona virusa

„Slatino, zaželi!“ radi unatoč epidemiji korona virusa

Korona virus otežao je većinu poslova koje smo navikli raditi te nas je natjerao da se prilagodimo novim uvjetima rada ali i života. Život u izolaciji, redovita higijena ruku, redovi pred trgovinama i ostali otežani uvjeti kretanja rezultat su života u vrijeme pandemije korona virusa. Unatoč tome, djelatnice zaposlene u sklopu projekta Grada Slatine „Slatino, zaželi!“ hrabro i odgovorno skrbe za svoje korisnike.
Naime, unatoč promijenjenim uvjetima rada i izbjegavanje bliskih kontakta s korisnicima radi njihove osobne sigurnosti, ali prvenstveno i sigurnosti samih krajnjih korisnika, koji inače spadaju u ugroženu skupinu ljudi, marljive zaposlenice stoje na raspolaganju korisnicima u obavljanju poslova redovitog obilaska korisnika.

Uz držanje sigurnosnog razmaka od 2 m za njih obavljaju kupovinu osnovnih potrepština za život, te im podižu lijekove u ljekarni.
Iako je trenutačno smanjena skrb za same korisnike u vidu kućanskih poslova, prema riječima korisnika i ovo im puno znači jer se u ovim kriznim vremenima ne osjećaju sami i zapostavljeni.

Tijekom redovnog obavljanja posla u sklopu projekta slatinske gerontodomaćice drže se uputa Civilnog stožera te koriste zaštitne maske i opremu, a sve u cilju što boljeg pružanja potpore i podrške  starijim osobama na području grada.

– Grad Slatina će se potruditi za vrijeme trajanja pandemije osigurati što bolje uvjete rada zaposlenim ženama. Ovim putem im želim zahvaliti za marljivost, požrtvovnost i predanost radu i brizi za svakog korisnika te osiguravanju njihove sigurnosti. Drage žene hvala vam u ime Grada Slatine, – poručila je voditeljica projekta Marija Fumić.

Podsjećamo, u sklopu projekta „Slatino, zaželi!“ trenutno je zaposlena 21 žena koja skrbi za ukupno 118  korisnika starije životne dobi s područja Grada Slatine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina)

x

Check Also

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina objavila prijave za upis novih polaznika

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina objavila je prijave za upis u predškolske programe i prve ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org